Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe singles Ghost – “Kiss the Go-Goat” & “Mary on a Cross”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Het was alweer eens vrijdag de dertiende, maar ongeluk heeft die ons niet gebracht. Integendeel: Ghost, vorsten der satanistische grandeur, vuren maar liefst twee nieuwe nummers op ons af. Laatste plaat Prequelle dateert al van midden vorig jaar, dus deze nieuwe dosis is maar al te welgekomen.

Seven Inches of Satanic Panic vervoegt de deluxeversie van Prequelle, en bevat twee nieuwe nummers, die ons allebei kunnen bekoren. A-kant “Kiss the Go-Goat” voelt aan als het meer psychedelisch getinte zusje van “Dance Macabre”, met een meeslepende gitaargroove, duistere orgelklanken en een breakdown waarin Tobias Forge (in de rol van Papa Nihil) naar goede gewoonte zijn Latijn bovenhaalt. Ook “Mary on a Cross” is heerlijk retro; mede dankzij de dijk van een refrein had dit een paar decennia terug makkelijk een hit kunnen zijn.

Ghost kan zich soms wat verliezen in het groteske, maar op “Kiss the Go-Goat” en “Mary on a Cross” doen ze dat verre van. Op een nieuwe plaat is het naar verluidt nog even wachten, maar deze twee voltreffers zullen ons tot dan vast zoet houden!

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

14 september 2019

About Author

Lyra muziek is cool. • luisterlog: last.fm/user/lyramsr


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief