Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe singles Turnover – “Much After Feeling” & “Plant Sugar”

Als er iets is waar je de heren van Turnover niet op kunt betrappen, is het dat ze jaren aan één stuk hetzelfde doen. Het (toenmalige) vijftal debuteerde met eerste langspeler Magnolia (2013), een pop-punkplaat pur sang, zij het met een mysterieuze waas die zeldzaam is in het genre. Op wat volgde klonk Turnover veeleer dromerig, met een zachte en minimale indiesound, waarbij vooral Peripheral Vision (2015) vol stond met prachtige pareltjes. Op laatste wapenfeit Good Nature (2017) wierp de Amerikaanse band zichzelf net iets te veel op als herkauwers van dat succesrecept. We zijn dus zeer benieuwd naar wat de toekomst brengt.

En die toekomst zorgt – jawel – opnieuw voor een frisse wind door de sound van de inmiddels driekoppige band. Turnover laat het zachte indiepad blijkbaar wat achter zich, om een funky’er (bijna-disco)geluid te produceren dat zich wat laat vergelijken met dat van Parcels. Op “Much After Feeling” laat Jezus-lookalike Austin Getz zijn adoratie voor Kevin Parkers hogere vocalen duidelijk doorschijnen. “Plant Sugar” daarentegen valt eerder onder indie rock te klasseren, met instrumentatie die wat aan Albert Hammond Jr. doet denken. Het jangly gitaargeluid uit Good Nature wordt gerecycleerd en aangevuld met gretiger drum- en baswerk tot een catchy indienummertje.

Met deze twee totaal verschillende singles, kunnen we alweer spreken van een geslaagde metamorfose van een band die zichzelf telkens weer heruitvindt. Turnovers vierde langspeler zal de naam Altogether dragen, en wordt uitgebracht op 1 november.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

13 september 2019

About Author

Matthijs Vandenbogaerde


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief