Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Het Zesde Metaal – “Tid Van Ton”

© CPU – Joost Van Hoey

Het Zesde Metaal heeft zo goed als geen introductie meer nodig; deze band onder leiding van Wannes Cappelle draait al vele jaren mee. Typisch aan dit vijftal is dat ze hun West-Vlaamse roots duidelijk in de kijker zetten door te zingen in hun accent. Steevast resulteert dat in simpelweg schone en oprecht klinkende nummers en die bundelden ze inmiddels al tot vijf langspelers. Ondertussen was het alweer even geleden dat we nog nieuwigheden te horen kregen van Het Zesde Metaal, maar met “Tid Van Ton” komt daar verandering in.

Met sympathieke ‘lalala’s steekt “Tid Van Ton” van wal en die ongedwongen sfeer blijft het hele nummer lang hangen. Met een akkoordenschema dat gemakkelijk in het oor ligt en charmante gitaarriedeltjes weet Het Zesde Metaal in te spelen op ons humeur. De sfeer zit goed en het is allemaal heel gezellig, maar muzikaal had het toch wel uitdagender gekund. Je kan er niet omheen: de band heeft meer in zijn mars en kan origineler uit de hoek komen. Maar toegegeven, wanneer we het refrein na een aantal keer al meezingen zijn we dat al lang vergeten. “Tid Van Ton” is een innemend liedje, maar uiteindelijk ook niet meer dan dat.

Op 8 november verschijnt Skepsels, de nieuwe plaat van Het Zesde Metaal. De band heeft heel wat tourdata op de planning staan; check hun concertagenda hier.

Facebook / Instagram

Related posts
LiveRecensies

Het Zesde Metaal @ Het Depot: Knuffel van gitaren

Begin dit jaar bracht Het Zesde Metaal een zesde album uit; een album dat ze liever niet hoefden te maken. Het Langste…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Het Zesde Metaal, Villagers en ise naar Dranouter!

Een jubileum vieren, dat doe je niet elk jaar. Dranouter blaast dit jaar vijftig kaarsjes uit en kondigde eerder al aan dat…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Cactusfestival verwelkomt Compact Disk Dummies en Het Zesde Metaal!

Het schoonste festival van Brugge is alweer aan het sleutelen aan een mooie affiche en kondigde onlangs met Brihang al een mooie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.