Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rex Orange County – “10/10”

Het is al even stil rond Rex Orange County; zijn laatste album Apricot Princess dateert ook alweer van 2017. Het blijkt dan ook dat 2018 een moeilijk jaar was voor de artiest, zo horen we in zijn nieuwste single “10/10”. ‘I had a year that nearly sent me off the edge / I feel like a five, I can’t pretend / But if I get my shit together this year / Maybe I’ll be a ten’, zegt hij en dat laat hij horen op zijn eerste single sinds “New House” op Valentijn. Met “10/10” heeft hij alvast een heel catchy nummertje te pakken.

De nieuwste single van Rex Orange County duurt niet super lang, maar het heeft niet veel tijd nodig om je vast te grijpen. De autotune voelt niet overdreven en de synths geven het geheel een dansbaar, funky kantje dat de single zeer goed doet. Je voelt aan alles dat de artiest zichzelf heeft heruitgevonden en dat hoor je ook in de muziek die alleen maar positiever begint te klinken. Zo krijgen we op het eind nog een extreem groovy gitaarlijn die ons meteen bijblijft. Met “10/10” geeft de man alvast zelf de score voor zijn nieuwste worp en leidt hij zijn nieuw album in, maar wanneer die er komt, blijft voorlopig nog geheim.

2903 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter bevestigt o.a. Miles Kane, Jake Bugg en Fontaines D.C.!

Het zijn tegenwoordig alweer drukke dagen in Werchter. Eerder deze week werd de line-up van zusterfestival TW Classic afgerond en ook de…
AlbumsRecensies

Rex Orange County - Pony (★★★½): Overweldigd door eerlijkheid

Alexander O’Connor, beter bekend als Rex Orange County, had op zijn achttien jaar al twee platen uitgebracht. Best indrukwekkend, zeker aangezien zijn…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rex Orange County - "Pluto Projector"

We hebben er even op moeten wachten, maar volgende week verschijnt eindelijk de nieuwe plaat van Rex Orange County. Zijn laatste album…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.