Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Rex Orange County – “New House”

Alexander O’Connor is de jongeman achter Rex Orange County. Op zijn twintig jaar heeft de Engelsman al twee albums op zijn palmares staan, en vandaag komt daar een nieuwe single bij. Of “New House” de komst van een nieuw album betekent, is nog niet geweten. De single bracht O’Connor niet toevallig vandaag uit, want hij kondigde hem aan met een melige, maar lieve boodschap: ‘Whether you’re in love today or not, this one is for you, from me.’

Als Valentijnsgeschenk kan dit tellen, want “New House” is een single om u tegen te zeggen. Rex Orange County kan wellicht alles in het genre zingen en dat zal goed klinken. Ook hier komt zijn gouden stem weer eens tot zijn recht. “New House” weet mee te slepen en heeft een lieflijke, ietwat melancholische sfeer. Zo zijn we het gewend en hebben we het ook graag van Rex Orange County. Een nieuwigheid is dat zijn stem hier en daar met autotune bewerkt is. Bedoeld om op te vallen, en dat doet het ook. Die gewaagde zet valt in de smaak, want het geeft een extra, experimentele toets aan het nummer. Diepe, zware achtergrondklanken kondigen een grootse opbouw aan. Die komt er ook en klinkt op een zekere manier heel aanmoedigend en optimistisch. Maar in plaats van vervolgens te exploderen in een heuse climax, belanden we plots in een stil moment. Opnieuw wordt rustig opgebouwd, ditmaal onder begeleiding van blazers en strijkers, om vervolgens uit te monden in een bluesy outro. Wat een rit… “New House” gaat werkelijk alle kanten uit en zit boordevol verrassingen.

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

14 februari 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief