Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Angel Olsen – “Lark”

Angel Olsen is met rasse schreden van opvallende nieuwkomer naar een steeds verrassende artieste gegroeid. De muzikante kwam in 2014 op de radar dankzij het grillige Burn Your Fire for No Witness en wist dat succes verder te zetten op het meer uitgebouwde My Woman. Voor haar komende album All Mirrors, dat op 4 oktober zal verschijnen, haalde Olsen alles uit de kast. Een veertienkoppig koor, producer John Congleton aan de knoppen en de rijke arrangementen van Jherek Bischoff maken haar sound groots en weelderig terwijl Angel Olsen de intimiteit bewaart. Het prachtige “All Mirrors” wist ons al te betoveren en de nieuwe single “Lark” komt daar aardig in de buurt van.

De nieuwe aanpak van Angel Olsen gaat haar bijzonder goed af. Ook “Lark” is een single geworden waar de strijkers weelderig om onze oren spinnen, oprijzen en weer neerdalen. Het nummer is rijk aan dynamiek, tot in de puntjes uitgewerkt en in zijn geheel ontzettend spannend. Maar doorheen de muziek horen we nog steeds waarom Angel Olsen zo’n overtuigende artieste is. Haar kenmerkende stem breekt met oerkracht door de complexe arrangementen wat – samen met de gitaren – resulteert in een alles verschroeiende climax. Opnieuw fascinerend werk van een artieste die haar muziek durft te veranderen, maar haarzelf niet laat veranderen door de muziek.

Op vrijdag 7 februari 2020 treedt Angel Olsen op in De Roma.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Stores - "Bones"

Alvorens Hannah Brown en Sam Warren een tijdje terug Stores oprichtten, waren ze allebei hopeloos verdwaald in het undergroundcircuit van Liverpool. Hannah…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sharon Van Etten & Angel Olsen - "Like I Used To"

Je hebt zo van die artiesten die in elkaars verlengde liggen en regelmatig samen op festivalaffiches staan. Zo kwamen Sharon Van Etten…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Angel Olsen - "Waving, Smiling"

Het is nog maar van vorig jaar geleden dat Angel Olsen ons wegblies met een fantastisch album, maar er zit al een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.