Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Angel Olsen – “All Mirrors”

Angel Olsen is een zangeres die zichzelf keer op keer opnieuw weet uit te vinden. Zo bracht ze in 2016 het fantastische My Woman uit dat door alle critici de hemel werd ingeprezen. Ons hart kreeg het dan ook terug warm toen bleek dat de dame binnenkort nieuwe muziek zou uitbrengen. “All Mirrors” is de voorbode van het gelijknamige album dat op 4 oktober uitkomt, en het lijkt er op dat Angel Olsen nog verder zal gaan op haar vierde album. Samen met producer John Congleton en arrangementen van Jherek Bischoff en Ben Babbitt wist Olsen een veertienkoppig orkest uit te nodigen om haar nummers om te zetten in grootse maar toch intieme songs. De titeltrack is alvast veelbelovend.

Dat Angel Olsen haar nummers eerst alleen opnam, komt de dynamiek van haar muziek alleen maar ten goede. Zo blijft de zangeres trouw aan haar sound, maar krijgen we toch ook een veel rijker kleurenpalet van instrumenten. Zo horen we eighties synthgeluiden en komen de georchestreerde geluiden steeds luider en opvallender naar voor. “All Mirrors” is hierdoor een song die uitblinkt in zijn straffe opbouw en geniale expansie van geluiden. Want als het nummer in het begin nog tamelijk donker en zacht klinkt, ontpopt het zich op het eind tot een popnummer van jewelste met de nodige aandacht voor ieder detail. Als Angel Olsen deze lijn zal doortrekken, dan hebben we nu alweer een album voor de eindejaarslijstjes.

Op vrijdag 7 februari 2020 komt Angel Olsen haar nieuwe plaat ook voorstellen in De Roma.

3143 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Stores - "Bones"

Alvorens Hannah Brown en Sam Warren een tijdje terug Stores oprichtten, waren ze allebei hopeloos verdwaald in het undergroundcircuit van Liverpool. Hannah…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sharon Van Etten & Angel Olsen - "Like I Used To"

Je hebt zo van die artiesten die in elkaars verlengde liggen en regelmatig samen op festivalaffiches staan. Zo kwamen Sharon Van Etten…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Angel Olsen - "Waving, Smiling"

Het is nog maar van vorig jaar geleden dat Angel Olsen ons wegblies met een fantastisch album, maar er zit al een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.