Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Alexandra Savior – “Saving Grace”

Begin juni was er voor het eerst in enkele jaren tijd nog eens muziek van Alexandra Savior. De jongedame kwam aan de oppervlakte toen Alex Turner opdook bij enkele van haar concerten en haar vervolgens ook hielp met het maken van haar debuutalbum Belladonna Of Sadness. Nu komt er met The Archer een nieuw album aan en na “Crying All The Time” krijgen we met “Saving Grace” alweer een sterk nummer voorgeschoteld. Het album komt uit op het label van Danger Mouse, maar een datum is nog niet bekend.

Zoals steeds bij nummers van Alexandra Savior staat de sfeerschepping centraal, maar ook haar dromerige, zwoele stem, die bij momenten aan Lana Del Rey doet denken, kan er wat van. Er kruipt een soort van desolate sfeer in die je in een western film doet belanden, maar dankzij de vocals van Savior kruipt er toch net meer sensualiteit in de song. De invloed van leermeester Alex Turner is dus nog niet helemaal verdwenen, maar Alexandra Savior lijkt toch steeds meer haar eigen weg te gaan. Op een zwoele, maar doortastende manier verslindt “Saving Grace” ons volledig.

12 september 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief