Features, Interviews

Interview Chibi Ichigo: ‘Ik typte ‘kleine aardbei’ in op Google Translate’

In de aanloop naar het Dansende Beren Showcasefestival op 21 september stellen we de acts nog eens aan je voor met een klein maar fijn interview. Chibi Ichigo is de alias van de eenentwintigjarige Sabina Nurijeva. Lang is het nieuwe wonderkind van de Belgische hiphop nog niet bezig, maar ze mag onder andere Zwangere Guy al tot haar fanclub rekenen. Met haar boeiende mix van Nederlandse, Engelse én Russische lyrics laat ze een frisse wind waaien door de hiphopscene.

Hoe ben je begonnen als Chibi Ichigo?

Ik ben begonnen op mijn twintigste, dus ik ben nu iets langer dan een jaar bezig. Op een avond keek ik door mijn raam en besefte ik dat ik iets moest doen met mijn leven, iets waarin ik satisfaction kon vinden. Het klinkt misschien random, maar die beslissing voelde echt goed aan.

Wat is het verhaal achter je artiestennaam?

Op mijn zestiende zocht ik een nieuwe naam voor Instagram, want die was toen nog ‘sab-unicorn’ (lacht). Mijn beste vriendin, die op dat moment Japans studeerde, stelde voor dat ik iets Japans zou nemen. Ik typte dus ‘kleine aardbei’ in op Google Translate, omdat ik klein ben en aardbeien mijn lievelingsfruit zijn, en zo kwam ik uit op ‘chibi ichigo’.

Hoe zien de komende maanden eruit voor jou?

Mijn eerste ep is net gedropt, dus staan er vooral veel optredens op mijn planning. Tegelijk ben ik ook bezig met een nieuwe ep, waarop alleen featurings zullen staan. Daar kijk ik erg naar uit, omdat samenwerken met andere artiesten altijd verschillende vibes geeft.

Wat was je beste optreden tot nu toe?

Openen voor Glints in Het Depot in Leuven vond ik echt geweldig. Het licht was nice, het geluid was top, het was in zijn geheel een supermooie ervaring. Eigenlijk geniet ik van elk concert, telkens op een andere manier.

Wie inspireert jou op dit moment?

Ik laat me vooral inspireren door mijn omgeving. Het kleinste geluid kan mij inspiratie geven, of een random zin die ik op de trein hoor… Ik heb niet echt één inspiratiebron, de hele wereld inspireert mij.

Met welke Belgische artiest zou je een samenwerking wel zien zitten?

Er zijn meerdere artiesten uit de Belgische scene waarmee ik zou willen samenwerken. Dat zal je ook horen op mijn volgende ep, die dus volledig uit featurings zal bestaan.

Op welk podium wil je ooit nog staan?

Podia in Rusland, terug naar mijn roots.

Wat mogen we van jou verwachten op ons festival?

Puurheid.

Facebook / Instagram

12 september 2019

About Author

Gilke Geeraerts


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief