Muzieknieuwtjes

“Tim” van Wim De Craene voor het eerst op vinyl

Op 14 september is het exact 29 jaar geleden dat de legendarische Nederlandstalige zanger Wim De Craene overleed. De man scoorde hits met onder andere “Rozane” en “Tim”, maar die laatste verscheen toen nooit als single. De reden waarom de single in de jaren zeventig nooit een single release kende, moeten we volgens producer Jean Blaute zoeken in het feit dat het nummer destijds te lang werd bevonden voor de radio. Na de dood van de artiest verwierf het nummer een iconische status en kon het genieten van hoge plaatsen in de Lage Landen lijst. Gelukkig is het nooit te laat om iets als single uit te brengen, en dus verschijnt de single van “Tim”, met aan de andere kant “Rozane”, op 14 september op gelimiteerde 7″ vinyl.

De single wordt uitgebracht via het gloednieuwe BLP Records dat oude nummers terug op vinyl wil krijgen en er worden van deze uitgave slechts vijfhonderd gemaakt. Dit is trouwens nog niet alle Wim De Craene nieuws; in november 2019 komen de eerste drie albums van Wim De Craene opnieuw uit op lp en in het najaar van 2020 volgt een concertreeks die hulde brengt aan het repertoire van de in 1990 overleden zanger (met zijn zoon in de hoofdrol).

De vinyl aankopen kan hier.

9 september 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


8 COMMENTS ON THIS POST To ““Tim” van Wim De Craene voor het eerst op vinyl”

 1. karel vandepaer schreef:

  hallo
  ik zou graag de singel kopen van wim de craene
  ik weet niet goed hoe ik dat moet doen
  kan u mij niet helpen zodat ik mijn collectie van 3000 singels kan uitbreiden

  mvg karel

 2. Pascal schreef:

  Hallo,
  Zoals zijn zoon het op het nieuws vertelde hij hoort bij de grote 3 van de Vlaamse muziek al vinden wij, mijn echtgenote en mezelf, dat hij wel de beste van de 3 is. Jaren geleden kochten we een verzamelCD met zijn beste liedjes opgenomen ten voordeel van de scouts. Een top CD die we ontelbare malen beluisterd hebben. Op 28/10/199 werd onze zoon, Tim geboren terwijl mijn echtgenote in haar Walkman tijdens de keizersnede het liedje Tim aan het beluisteren was. We hebben hem zo goed als we konden opgevoed naar zelfstandigheid om hem te behoeden voor de toekomst zodat hij altijd zijn plan zou kunnen trekken. Op 16j leeftijd was hij klaar met de school en wilde hij dat zijn leven vooruit ging zo als hij het wilde. Deed middenjury voor 5de en 6dej, ingangsexamen geneeskunde en ging alleen op kot wonen. Ondertussen zit hij nog op hetzelfde kot, gaat hij naar zijn eerste master geneeskunde, en gaat voor 1/2 j naar München studeren (Ereasmus). De verstandhouding is opperbest, wij hebben hem kunnen loslaten en toch weet hij dat we er voor hem zijn en vraagt hij ook onze raad doch beslist zelf.
  Voor ons is dit niet zomaar een single, dit is ons levenswerk samengevat in een liedje dat zijn naam draagt; Tim
  Daarom hadden we graag deze single bekomen / gekocht.

  • Godfried Verplancke schreef:

   Beste, graag had ik het plaatje gekocht van Wim Decraene voor in de jukebox (wurlitzer americana 3).Bij voorbaat dank. Mvg. Godfried

 3. Marc Witters schreef:

  Hallo ,
  Graag zou ik de single Tim (eventueel beide versies) van Wim De Craene aankopen.
  Mijn oudste zoon van 27 jaar is vernoemd naar dit liedje.
  Zelf ben ik ook een enorme kleinkunstfan.
  MVG

 4. Stephan Van Thourhout schreef:

  ik ben een verwoede verzamelaar van vinyl, incluis kleinkunst. Ik ben zeer verheugd dat er eindelijk iemand het aandurft om onze kleinkunst eens in ‘de bloemekes’ te zetten. ik hoop dat dit iniatief nog opvolging krijgt (bijvoorbeeld Della Bossiers op gekleurd vinyl) Er zijn genoeg mogelijkheden, onze kleinkunst is überhaupt prachtig en uiterst geschikt voor zulke iniatieven. Ik zou het appreciëren mocht ik bezitter worden van dit turkoois exemplaar.

 5. HANS LINGIER schreef:

  Hoe 5 exemplaren bestellen voor onze FLANDERS VINYLCLUB
  ( Wurlitzer jukebox-vrienden Waasland )
  NERGENS te koop ? Toch raar of niet ?
  Graag bevestiging van waar & hoe te bestellen ?
  thanks
  The Music Lovers

 6. Tom V schreef:

  Er zijn nog zoveel mensen doe de Singel Tim wensen ….toch niet overwegen om enkele duizenden te persen :-)……

 7. Jos schreef:

  Hans Lingier, u bedoelde wellicht 5 exemplaren om op uw “FLANDERS-VINYLCLUB” op Discogs aan woekerprijzen te verkopen? 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief