Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single William Doyle – “Design Guide” (feat. Brian Eno)

William Doyle, the artist formerly known as East India Youth, komt eindelijk met een nieuwe plaat op de proppen. Meer dan een jaar na comebacksingle “Millersdale” landde de aankondiging van Your Wilderness Revisited in onze inbox. Het is nog even wachten op de volledige plaat, maar als derde voorproefje krijgen we alvast “Design Guide” te horen.

De psychedelische toon van “Design Guide” wordt in de hand gewerkt door levende legende Brian Eno, die de intro voorziet van een gesproken gedeelte. Wat volgt is een nummer dat ons wat aan de debuutplaat van Django Django doet denken, en dat is absoluut een compliment. De instrumentatie geeft ons het gevoel dat we ons in een draaikolk bevinden en steeds verdwaasder raken. Williams koorknapenstem, die helder als een bel klinkt en rijk is geharmoniseerd, is de kers op de taart.

Net als haar twee voorgangers klinkt “Design Guide” meer organisch dan wat we onder de East India Youth-naam te horen kregen. Hoewel we de synths wel eens missen is ook dit nieuwe geluid enorm boeiend. We kijken dan ook uit naar meer even bedwelmend moois!

Your Wilderness Revisited verschijnt op 18 oktober.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

193 posts

About author
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Brian Eno - "There Were Bells"

Wanneer de peetvader en grondlegger van de ambient iets te zeggen heeft heeft hij direct volledig onze aandacht en zijn we één…
AlbumsRecensies

Roedelius & Story - 4 Hands (★★★½): Intieme schoonheid

Aah, het pittoreske Duitsland van de jaren zeventig! Het land dat we vooral kennen als de bakermat van de schlagermuziek, was in…
2021FeaturesInstagram

De 13 beste albumhoezen van 2021

‘Don’t judge a book by its cover’ en hetzelfde geldt voor albums. Toch kunnen we er niet onderuit dat vooral albumhoezen onze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.