Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Don Broco – “Action” (feat. Taka Moriuchi, Tyler Carter, Caleb Shomo & Tillian)

Ergens tussen alternatieve rock en posthardcore vinden we Don Broco terug. De band afkomstig uit Bedford (‘where’s Bedford?’) gaat al drie platen mee, en wist zich vooral met het recente Technology op de kaart te zetten. “Half Man Half God” beloofde eerder dit jaar al een ruiger geluid en met het monsterachtige “Action” bouwen de Britten daar vandaag op voort.

Ze hoeven dat echter niet alleen te doen; voor “Action” is de hulp ingeroepen van maar liefst vier gastzangers, respectievelijk lid van One OK Rock, Issues, Beartooth en Dance Gavin Dance. Of elk van die vier samenwerkingen echt essentieel was valt te betwisten, want de versie van “Action” zonder features die op de B-kant staat mist eveneens zijn impact niet. Zanger Rob Damiani vond het echter tijd om samenwerkingen in rock terug groot te maken, en met dat nobele doel is zeker niets mis.

Net als “Half Man Half God” ontbreekt het “Action” grotendeels aan poppy elementen en gaat Don Broxo XL volop de posthardcoretoer op. We vinden dat niet altijd een verbetering—het refrein begint vooral erg luid en zou wat meer melodie kunnen gebruiken—maar wanneer het werkt, werkt het met overtuiging. De ‘so dangerous’-inval later in het refrein is zo’n moment, alsook de intense tweede strofe van Caleb Shomo, waarin het nummer meerdere keren een kookpunt bereikt. Ook de outro, die plots nog een laatste keer losbarst, weet te scoren.

“Action” is niet het beste wat we al van Don Broco gehoord hebben, en moet het wat hebben van uit elkaar gelegen sterke passages. Dat het nummer potentieel heeft is echter niet te ontkennen, en boven alles is het vooral loeihard. Dat mag al eens.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

178 posts

About author
hier schrijf ik opstellen over progressieve rock en liefdesbrieven aan marika hackman, helaas wél met hoofdletters. het is trouwens laira en niet liera • luisterlog: last.fm/user/lyramsr
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single We Came As Romans – “Black Hole” (feat. Caleb Shomo)

Sinds het overlijden van zanger Kyle Pavone in 2018 heeft We Came As Romans zich beperkt tot drie releases. Met “Carry The…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single DON BROCO – “Gumshield”

DON BROCO weet altijd op de verrassing te spelen, maar stelt zelden teleur. Enkele maanden geleden pakte de Britse groep grensoverschrijdend supportersgedrag…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single DON BROCO - "Manchester Super Reds No.1 Fan"

DON BROCO is een band die technologie met muziek combineert. Dat kon je zeker horen op Technology uit 2018, het laatste album…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.