Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Don Broco – “Action” (ft. Taka Moriuchi, Tyler Carter, Caleb Shomo & Tillian)

Ergens tussen alternatieve rock en post-hardcore vinden we Don Broco terug. De band afkomstig uit Bedford (‘where’s Bedford?’) gaat al drie platen mee, en wist zich vooral met het recente Technology op de kaart te zetten. “Half Man Half God” beloofde eerder dit jaar al een ruigere sound en met het monsterachtige “Action” bouwen de Britten daar vandaag op voort.

Ze hoeven dat echter niet alleen te doen; voor “Action” is de hulp ingeroepen van maar liefst vier gastzangers, respectievelijk lid van One OK Rock, Issues, Beartooth en Dance Gavin Dance. Of elk van die vier samenwerkingen echt essentieel was valt te betwisten, want de versie van “Action” zonder features die op de B-kant staat mist eveneens zijn impact niet. Zanger Rob Damiani vond het echter tijd om samenwerkingen in rock terug groot te maken, en met dat nobele doel is zeker niets mis.

Net als “Half Man Half God” ontbreekt het “Action” grotendeels aan poppy elementen en gaat Don Broxo XL volop de post-hardcoretoer op. We vinden dat niet altijd een verbetering—het refrein begint vooral erg luid en zou wat meer melodie kunnen gebruiken—maar wanneer het werkt, werkt het met overtuiging. De ‘so dangerous’-inval later in het refrein is zo’n moment, alsook de intense tweede strofe van Caleb Shomo, waarin het nummer meerdere keren een kookpunt bereikt. Ook de outro, die plots nog een laatste keer losbarst, weet te scoren.

“Action” is niet het beste wat we al van Don Broco gehoord hebben, en moet het wat hebben van uit elkaar gelegen sterke passages. Dat het nummer potentieel heeft is echter niet te ontkennen, en boven alles is het vooral loeihard. Dat mag al eens.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

7 september 2019

About Author

Lyra muziek is cool. • luisterlog: last.fm/user/lyramsr


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief