Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Don Broco – “Half Man Half God”

Don Broco is een Britse band die veel invloeden verwerkt in hun stijl. Het viertal bestaat al sinds 2008 en zijn erg populair geworden in die elf jaar. Ze hebben ondertussen drie albums uit en vier EP’s. Hun vorig album Technology werd hier ook al besproken en werd onthaald als een goede mix tussen zware gitaren en elektronica.

En die lijn wordt doorgetrokken. Daar waar in het begin weinig tot geen elektronica aanwezig was, is dat nu prominent aanwezig. Waar het vroeger alternatieve rock met post-hardcore was waar invloeden van elektronica aanwezig waren, is nu de klepel doorgeslaan naar elektronica. Je hoort nog wel flarden van de oude Don Broco, maar er is zeker een koerswijziging te horen. Er is duidelijk veel naar oude Prodigy geluisterd en dat is goed bedoeld. Maar de hoge stemmetjes maken het nummer echt braaf en de link naar een boyband is dan snel gelegd.

Een leuk up-tempo nummer waar de stem af en toe in de weg staat. Voor de fans een must, maar met deze stijlbreuk gaan er zeker fans afhaken. Een nieuw album is nog niet aan de orde. Maar 29 januari staan ze wel in Utrecht op het podium.

Facebook

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single BUN – “Sometimes I Pretend”

Vlak voor de pandemie bracht BUN zijn eerste single “Around The Corner” uit. Het was echter geen muzikale doop voor Brecht Vanvyaene,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single daine – “new ground”

Wanneer een artiest van stijl verandert, kan je oorspronkelijke fanbase wel eens afhaken. Zo zijn Charli XCX’s vroegere bewonderaars al lang overgestapt…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eels - "Good Night On Earth"

Na het beluisteren van Eels’ laatste album Earth to Dora (2020) bleven wij wat teleurgesteld achter. Het was de dertiende langspeler van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.