Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Don Broco – “Half Man Half God”

Don Broco is een Britse band die veel invloeden verwerkt in hun stijl. Het viertal bestaat al sinds 2008 en zijn erg populair geworden in die elf jaar. Ze hebben ondertussen drie albums uit en vier EP’s. Hun vorig album Technology werd hier ook al besproken en werd onthaald als een goede mix tussen zware gitaren en elektronica.

En die lijn wordt doorgetrokken. Daar waar in het begin weinig tot geen elektronica aanwezig was, is dat nu prominent aanwezig. Waar het vroeger alternatieve rock met post-hardcore was waar invloeden van elektronica aanwezig waren, is nu de klepel doorgeslaan naar elektronica. Je hoort nog wel flarden van de oude Don Broco, maar er is zeker een koerswijziging te horen. Er is duidelijk veel naar oude Prodigy geluisterd en dat is goed bedoeld. Maar de hoge stemmetjes maken het nummer echt braaf en de link naar een boyband is dan snel gelegd.

Een leuk up-tempo nummer waar de stem af en toe in de weg staat. Voor de fans een must, maar met deze stijlbreuk gaan er zeker fans afhaken. Een nieuw album is nog niet aan de orde. Maar 29 januari staan ze wel in Utrecht op het podium.

Facebook

Related posts
LiveRecensies

Blind Channel @ Kavka Zappa: Duik in het zwart-rode bad

Blind Channel vierde afgelopen jaar nog zijn tienjarig jubileum. In lijn daarvan en met een nieuw album Exit Emotions onder de arm…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Imagine Dragons - "Eyes Closed"

Al zestien jaar maakt het Amerikaanse viertal dat zichzelf Imagine Dragons noemt muziek. Over hun werk wordt wel eens lacherig gedaan, want…
LiveRecensies

Ways Around Festival 2024 (Dag 2): Alternatief muziekfeest

De tweede dag van het Ways Around Festival ging door in RESET. In een vorig leven was dit gebouw het hoofdkantoor van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.