Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Greta Van Fleet – “Always There”

©CPU – Joost Van Hoey

Twee jaar geleden viel de spotlight op Greta Van Fleet. Volgens sommige hét nieuwe rockfenomeen, maar volgens anderen gewoon een rip off van Led Zeppelin. In ieder geval wist de band ons te overtuigen met hun debuutalbum vorig jaar en een straf concert in de AB. Enkele maanden ervoor stonden ze in de AB Club, maar ook de grote zaal was meteen uitverkocht. Nog een paar maanden later verkochten ze ook de Lotto Arena uit, maar dat concert werd uitgesteld naar later dit jaar. Wie toch niet kon wachten tot het Amerikaanse viertal in Antwerpen neerstrijkt, kon op de laatste dag naar Rock Werchter trekken. De jonge band stond vlak voor Muse geprogrammeerd op de Main Stage en in tegenstelling tot de headliner wisten Josh Kiska, zijn twee broers en hun drummer wel gevoel over te brengen met hun muziek.

Het nieuwe “Always There” werd vorig jaar al geschreven, maar verscheen uiteindelijk toch niet op het debuutalbum. De film A Million Little Pieces wou het nummer als soundtrack gebruiken en dus beslist de band om het toch uit te brengen. “Alwys There” is een typisch Greta Van Fleet nummer, met gitaarriffs en het geschreeuw van lettergrepen door zanger Josh Kiska. Daarbij komt er opnieuw een achtergrondkoortje en zo krijgt het nummer alweer iets flower power-achtig. We zouden soms bijna vergeten dat de band de tijd van de hippies niet heeft meegemaakt. “Always There” is misschien niet zo sterk als de singles van het debuutalbum, maar mag er zeker zijn.

Facebook – Instagram – Website

6 september 2019

About Author

Robbe Rooms


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief