Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single M83 – “Temple of Sorrow”

We zouden het zelf bijna niet geloven, maar M83 bestaat ondertussen al een kleine twintigg jaar. De band rond multi-instrumentalist en producer Anthony Gonzalez kan op z’n minst een vaste waarde genoemd worden binnen de pop- en elektroscène en heeft met “Midnight City“, “Wait“, “We Own the Sky” en nog zoveel meer ontelbaar veel hits gescoord. Tegenwoordig is de Fransman alweer bezig met zijn achtste album DSVII en daar krijgen we vandaag met “Temple of Sorrow” al meteen een zeven minutenlang durend voorproefje van.

Op zijn nieuwste album wil Gonzalez zijn liefde voor Dungeons & Dragons in de kijker zetten en met een ridder en een draak als albumcover lukt dat al aardig. Eerste single “Temple of Sorrow” leunt dan ook extreem hard aan bij dit idee. Het nieuwste werk van de man is volledig instrumentaal en opent een goeie drie minuten met een dreigende drum en een panfluit. Daarna valt het nummer even stil om met engelengezang verder te gaan. De drums blijven, maar de panfluit is veranderd in elektronische geluiden. Een opbouwend nummer, dat is wel het minste wat we van “Temple of Sorrow” kunnen zeggen, want het nummer eindigt met een knal; alle instrumenten komen samen en met een hoop percussie, wanen we ons bijna echt in het spelletje, zéker met de videoclip erbij. Een radiohit zal de single in elk geval niet worden, maar het steekt wel allemaal geweldig subliem in elkaar.

DVSII verschijnt op 20 september.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1568 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Uitgelicht

Van tin tot goud - De jubileumplaten van oktober 2021

Ook al brengen we dagelijks verslag uit van de nieuwste muziek die we konden vinden, we verliezen de steeds groter wordende catalogus…
InstagramUitgelicht

De 100 beste albums van het decennium (2010-2019)

Binnenkort gaan we het decennium van 2020 in, maar dat kunnen we niet voordat we even terugblikken op de jaren 2010 –…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single M83 - "Karl"

Ook M83 is terug met nieuwe muziek en dat voor een film. De Franse band uit Antibes loste in 2016 voor het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.