Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle RAMAN. – “Birth of Joy”

© Taike De Wilde

Lang heeft RAMAN. aan hun eerste single en ep gewerkt, maar net voor het einde van de zomer mogen we dan toch een eerste single van hen verwelkomen. Het drietal uit Gent heeft ondertussen wel al zijn strepen verdiend door heel wat shows te spelen, waaronder nog vorig jaar op ons eigenste Dansende Beren Festival. In hun driejarige bestaan hebben ze lang gesleuteld aan de juiste sound, een professionele omkadering en een eigenwijze identiteit, maar nu zit alles op zijn plaats. De ep mogen we op 1 november verwachten en dat is iets om naar uit te kijken, want hun debuutsingle “Birth of Joy” is een uitermate sterk begin van een ongetwijfeld mooi RAMAN.-hoofdstuk.

Dat de drie heren van aanpakken weten wordt al snel duidelijk bij de eerste noten op “Birth of Joy”. Het duurt wel eventjes voor het nummer echt op gang wordt getrokken door de gitaar, maar dat geeft juist ieder instrument de ruimte om zich helemaal te ontplooien. Frontman Simon Raman heeft een zeer herkenbare stem, die ons al snel in zijn ban weet te trekken en toont hoe falsetrijk hij is. De gitaarriff klinkt heerlijk bluesy en wordt steeds strakker naarmate “Birth of Joy” vordert. Met een fulminant einde duwt RAMAN. nog eens het gaspedaal in en zorgen ze voor een zoete eindnoot. Het lange wachten op een eerste nummer van RAMAN. was volstrekt de moeite waard, want “Birth of Joy” is vijf minuten genieten van het spelplezier van misschien wel de toekomst van de Belgische rockmuziek.

De komende maanden kan je RAMAN. live aan het werk zien op het BUSK Festival in Ieper (14/9), in de Minardschouwburg in Gent (releaseshow; 16/11), in La Machine te Brussel (4/12) en in het CC Ter Vesten van Beveren (9/1).

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1326 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
InstagramLiveRecensies

Kaiser Chiefs @ De Roma: Optreden van het dubbele gezicht

Kaiser Chiefs, in 2005 waren ze het van het. De britpopband uit Leeds stond toen dan ook aan de top van hun…
LiveRecensies

Catfish and the Bottlemen @ Trix Club: Rock van formaat

Dat Catfish and the Bottlemen halt houdt in ons land, is een unicum. De Britse band maakte bij elke vorige Europese tournee…
LiveRecensies

RAMAN. @ Minard: Teder gitaargeweld

Donker, hard en doorleefd. Dat is wat RAMAN. ons een dikke twee weken geleden voorschotelde op hun debuut Birth Of Joy. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.