Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Squid – “Match Bet”

Een week moeten we nog geduld hebben, maar dan verschijnt eindelijk de eerste ep Town Centre van Squid. De postpunk sensatie uit Brighton kan momenteel profiteren van de enorme hype die rond postpunk hangt. Hun muziek wordt op BBC Radio 6 (een van de grootste alternatieve radiozenders uit de UK) haast grijsgedraaid en ondertussen sierden ze ook heel wat line ups van beduidende festivals in Europa. De storm rond de vijf zal nog even voortgaan, want dit najaar spelen ze nog heel wat shows en werken ze aan een eerste album. Je hoeft dus geen glazen bol te hebben om te voorspellen dat deze band het nog ver zal schoppen. Vandaag plezieren ze ons alweer met een nieuw nummer!

“Match Bet” haalt nog maar eens het beste uit Squid naar boven. Ditmaal begint het nummer heel rustig naar Squid-normen, om dan tijdens het refrein alles in de strijd te gooien. Het gebruik van blaasinstrumenten in dat refrein is trouwens een heel goed idee geweest, aangezien dat het nummer een nog vollere klank geeft. Ongeveer halverwege “Match Bet” begint het nummer opnieuw stilaan op te bouwen en dat doen ze met een onverwachte combinatie tussen postpunk en flarden jazz. Squid had op het einde gerust nog eens alles overhoop kunnen halen met het refrein, maar koos toch liever voor een onverwachts einde. Sterk, sterker, sterkst! Squid blijft zichzelf overtreffen.

De komende maanden kan je Squid zien op Leffingeleuren (vrijdag 13 september), de Muziekodroom in Hasselt (maandag 16 september) en op Sonic City te Kortrijk (zaterdag 10 november).

 

Facebook


Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1479 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2021

2021 was wederom niet het makkelijkste jaar uit ons bestaan, maar de constante bleef gelukkig wel dat er ook in coronatijden heel…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Geese - Projector (★★★★): Opwindend en wondermooi postpunkdebuut

Als donderslag bij heldere hemel verscheen enkele maanden geleden Geese, een vijfkoppig postpunkcollectief uit Brooklyn, met “Disco“, naar onze bescheiden mening een…
LiveRecensies

Squid @ Botanique (Orangerie): De tentakels overal verspreid

Een Orangerie die volloopt voor een Britse postpunkband, het moet jaren geleden zijn en dus was iedereen maar al te gelukkig om…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.