Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single LIFE – “Bum Hour”

Op 20 september verschijnt de tweede plaat, A Picture of Good Health, van de Britse band LIFE. Tien dagen geleden was de band nog te zien op Pukkelpop en kregen we al heel wat nieuwe nummers van die plaat te horen. Het viertal uit Hull gaat vanaf september op een uitgebreide Europese tour, die afgesloten zal worden met een aantal arenashows in het voorprogramma van de Kaiser Chiefs in hun thuisland, de UK. We durven dus te stellen dat de groep goede tijden tegemoet gaat. De eerste twee nummers, waaronder “Hollow Thing,” beloofden al veel goeds en vandaag losten ze met “Bum Hour” een minstens even sterk nummer.

Stevige drums trappen “Bum Hour” meteen goed op gang en vormen de hoeksteen voor de rest van het nummer. Mez Sanders-Green stelt zich daarbovenop nog maar eens op als een goede zanger, die steeds weer bezwerend uit de hoek weet te komen en ons uitstekend in zijn verhaal weet te betrekken. “Bum Hour” gaat over je niet op je gemak voelen als je alleen bent en al je vrienden uit de stad zijn. Dat gevoel hebben ze trouwens heel goed weten te vertalen in het ijzersterke refrein. Opvallend is ook dat de baslijn in het nummer een meer dragende rol kreeg en “Bum Hour” een heerlijk vettig randje weet te geven. Wij genieten van het leven en voortaan nog meer van de muziek van LIFE!

Op maandag 21 oktober kan je LIFE aan het werk zien in de Kavka in Antwerpen. De ticketprijs mag je zelf bepalen!

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

28 augustus 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief