Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single LIFE – “Hollow Thing”

Twee jaar geleden verraste LIFE vriend en vijand in positieve zin met hun debuutplaat Popular Music. De verwachte doorbraak bleef desondanks uit, maar ze wisten toch een fanbase op te bouwen. Tussen hun fans behoren ook bands als IDLES en Slaves, die het viertal uit Hull ook al meenamen op één van hun tours als voorprogramma. Voor hun aankomende tweede plaat A Picture of Good Health werkten ze samen met Luke Smith (Foals) en Claudius Mittendorf (Parquet Courts) en die plaat verschijnt op 20 september.

“Hollow Thing” is alweer de tweede single die LIFE van A Picture of Good Health lost en ook deze is alweer zeer degelijk. De volumeknop wordt tijdens de intro lichtjes naar rechts gedraaid en dat zorgt ervoor dat “Hollow Thing” meteen met veel elan geopend wordt. Ondanks dat de sound iets helderder klinkt dan op hun debuut Popular Music, bezit “Hollow Thing” nog genoeg pit en speelsheid. De vier zijn beslist niet de beste muzikanten, maar dat ze uitstekende songschrijvers zijn, kan je wel horen op “Hollow Thing”. LIFE is niet het zoveelste post-punkbandje, dat maken ze ons op “Hollow Thing” nog maar eens duidelijk.

Op zaterdag 17 augustus speelt LIFE op Pukkelpop.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

12 juni 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief