Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Beachtape – “Somebody Like Hugh”

Er zijn zo van die liedjes die je katapulteren naar mooie herinneringen uit vervlogen tijden. De jongens uit Groot-Brittannië hebben daar een patent op, vooral dan diegenen uit Manchester en Liverpool. Maar in het zuiden, meer bepaald Brighton, is er indierockband Beachtape. Met het nummer “Somebody Like Hugh” word je zonder verpinken 25 jaar terug in de tijd gebracht. Naar het machtige 1994, wanneer Britpop uit zijn voegen barstte dankzij Pulp, Suede, Blur en uiteraard Oasis. Dit catchy no-nonsense nummertje kon evengoed tot het oeuvre behoren van voorgenoemde groepen, want vanaf de eerste noot zit het meteen goed.

Bij hun debuut-ep uit 2017 Hold Music, dat vijf korte nummers bevatte, bewees dit viertal al dat Brighton niet enkel ‘the gay capital of the UK’ is. Samen met die andere beloftevolle band Abattoir Blues zijn ze van plan om hun bruisende stad op de Britse muziekkaart te zetten. Hun teksten bevatten de humor die je ook bij Pavement en Weezer terugvindt, gekoppeld aan een sound die zijn mosterd haalde bij de Pixies. Dat ze zichzelf niet zo serieus nemen, bewijst hun Facebookpagina, waarin ze hun muziek omschrijven als ‘junk’ en zichzelf al tien Grammy’s toekennen. Deze nieuwe single bewijst hun potentieel. Laat daar maar eens een volwaardige plaat uit voortkomen, please?

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

25 augustus 2019

About Author

Tom Verhavert Kind van de jaren '80 en '90 en daar ook een beetje blijven hangen...


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief