banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single First Aid Kit – “Strange Beauty”

© CPU – Joost Van Hoey

David Berman was voor vele artiesten een inspiratie, iemand die ervoor zorgde dat ze met muziek begonnen. Zo ook voor Klara van First Aid Kit, die heel erg aangedaan was toen enkele weken geleden het nieuws van zijn dood bekend gemaakt werd. De man bracht dit jaar nog een album uit met zijn nieuw project Purple Mountains, maar stond vooral bekend voor zijn werk bij Silver Jews en Pavement. First Aid Kit was zo aangedaan door het verlies, dat ze spontaan een nummer schreven over hem. Dat nummer is “Strange Beauty” geworden en als extraatje nam de band ook een cover op van “Random Rules” van Silver Jews.

“Strange Beauty” draait vooral om de tekst, het geeft dan ook van bij het begin aan waarover het gaat. Maar net doordat het zo’n emotioneel nummer is, wordt het ook prachtig wanneer de breekbare stemmen van de twee zussen samengaan. De song is intiem en je voelt ook dat Klara Söderberg een echte band had met de muziek van Berman. ‘When you are gone / The world, it moves on / But it’s lost its strange beauty’. Het zijn wondermooie teksten voor een wondermooie man. First Aid Kit maakt met dit eerbetoon een zeer eerlijk en oprecht nummer en dat kunnen we alleen maar aanmoedigen.


Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3223 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Van T's - "Seeing Stars"

The Van T’s is een band uit Glasgow die origineel werd opgestart als een akoestisch huiskamerprojectje van de Van Thompson-tweelingzusjes. Die heetten…
LiveRecensies

Down The Rabbit Hole 2018: Festivaldag 2

Op dag 2 van een festival zien we gewoonlijk al wat mensen met een zwaar hoofd of een vermoeide blik. Dat is…
LiveRecensies

George Ezra @ Ancienne Belgique: Een vrolijke reis langs Europese steden

George Ezra is amper 24 en heeft sinds vorige maand twee albums op zak. Daarnaast is dankzij hem het aantal citytrips naar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.