Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single First Aid Kit – “Strange Beauty”

© CPU – Joost Van Hoey

David Berman was voor vele artiesten een inspiratie, iemand die ervoor zorgde dat ze met muziek begonnen. Zo ook voor Klara van First Aid Kit, die heel erg aangedaan was toen enkele weken geleden het nieuws van zijn dood bekend gemaakt werd. De man bracht dit jaar nog een album uit met zijn nieuw project Purple Mountains, maar stond vooral bekend voor zijn werk bij Silver Jews en Pavement. First Aid Kit was zo aangedaan door het verlies, dat ze spontaan een nummer schreven over hem. Dat nummer is “Strange Beauty” geworden en als extraatje nam de band ook een cover op van “Random Rules” van Silver Jews.

“Strange Beauty” draait vooral om de tekst, het geeft dan ook van bij het begin aan waarover het gaat. Maar net doordat het zo’n emotioneel nummer is, wordt het ook prachtig wanneer de breekbare stemmen van de twee zussen samengaan. De song is intiem en je voelt ook dat Klara Söderberg een echte band had met de muziek van Berman. ‘When you are gone / The world, it moves on / But it’s lost its strange beauty’. Het zijn wondermooie teksten voor een wondermooie man. First Aid Kit maakt met dit eerbetoon een zeer eerlijk en oprecht nummer en dat kunnen we alleen maar aanmoedigen.


Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

M. Ward – supernatural thing (★★★): Ronddwalen in een andere wereld

Het is ondertussen drie jaar geleden dat de Amerikaanse singer-songwriter M. Ward twee albums uitbracht. Een daarvan was Migration Stories, waarin hij…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single M. Ward – “too young to die” (feat. First Aid Kit)

Nu de zomerse temperaturen werden ingeruild voor een verfrissende regenbui, bracht M. Ward de perfecte single uit om dit weer te trotseren….
InstagramLiveRecensies

First Aid Kit @ Ancienne Belgique (AB): Het grenzeloze plezier van livemuziek

Wie vanavond de doortocht van First Aid Kit in Brussel wilde meemaken, moest al enige tijd geleden bij de zaak zijn. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.