Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single The Menzingers – “America (You’re Freaking Me Out)”

The Menzingers kan een vaste waarde in punkrockmiddens genoemd worden. De band uit Philadelphia bestaat sinds 2006 en ondertussen zijn ze al aan hun zesde langspeler toe. Op 4 oktober zal Hello Exile uitkomen, maar het enige dat op z’n minst tijdelijk verbannen zal worden, is ons sociaal leven wanneer deze plaat uitkomt. De verwachtingen zijn hoog gespannen, want van Hello Exile kregen we al de gigantische meezinger “Anna” te horen en nu is het tijd voor een tweede stevige voorsmaak.

De Anna die bezongen werd in hun vorige single moest terugkeren naar hun zo geliefde Philadelphia, en ook dit nieuwe nummer draait rond Amerika. Maar zoals de titel al weggeeft, is “America (You’re Freaking Me Out)” geen lofzang. The Menzingers brengt een kritische boodschap over, maar doet dat op de meest aanstekelijke manier mogelijk. Het oorwurmgehalte ligt weliswaar lager dan op “Anna”, maar er zal ongetwijfeld weer dagenlang meegebruld worden op “America (You’re Freaking Me Out)”. Benieuwd of de band dit opbeurende niveau over de hele lijn van Hello Exile zal kunnen volhouden!

Op 4 februari staat de band in Kavka Zappa in Antwerpen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

20 augustus 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief