Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Tropical Fuck Storm – “Braindrops”

Vrijdag komt het langverwachte tweede album van de Australische postpunkband Tropical Fuck Storm uit. Zoals de bandnaam suggereert, mogen we ons weer verwachten aan een spectaculair samenraapsel van de meest uiteenlopende klanken. Op de laatste single voor de release van het album is dat niet anders.

De titeltrack van hun nieuwe plaat begint als een half gerapt nummer door frontman Gareth Liddiards, begeleid door de backing vocals van de vrouwelijke bandleden Erica Dunn en Fiona Kitschin. De gemanipuleerde drums worden ondersteund door een kalimba of duimpiano. Al snel vinden de ontstemde gitaren hun weg in de mix, terwijl de baslijn van Kitschin het nummer tracht recht te houden. De combinatie van klanken zou niet mogen werken, maar Tropical Fuck Storm slaagt er toch in om er een vet nummer mee te maken. Er hoort tot slot ook een videoclip bij, die met een lachwekkend minimaal budget is opgenomen.

Hoe het nummer klinkt in de context van de rest van het album weten we vrijdag, wanneer Braindrops uitkomt via Joyful Noise Recordings.

19 augustus 2019

About Author

Martijn Minne


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief