Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dune Rats – “Rubber Arm”

Dune Rats: de bandnaam klinkt niet bepaald verfrissend of onschuldig en hun muziek is daar dan ook een weerspiegeling van. Met talrijke nummers over uitgaan en de bijhorende alcohol of wiet heeft de band natuurlijk geen al te frisse reputatie gekregen, maar ook dat is wat hun liveshows zo ruig en ongegeneerd lollig maakt. Dune Rats bracht al twee langspelers uit en een nieuwe lijkt in de maak. Begin juni kwam er namelijk een single uit en samen met het nieuwe “Rubber Arm” van deze vrijdag werd er ook een tour aangekondigd (jammer genoeg voorlopig zonder Belgische data).

“Rubber Arm” is punkrock op z’n best. Vooral het refrein is enorm makkelijk meeschreeuwbaar; het bier zal ongetwijfeld in het rond gekeild worden wanneer dit ingezet wordt op de aankomende tour. De strofes bieden dan weer iets meer ruigheid in de gitaren en de zang, en zo zit de balans tussen aanstekelijkheid en punky nonchalance helemaal goed. De mannen van Dune Rats die lak hebben aan alles blijken uiteindelijk wel degelijk ergens om te geven. De opbouw van “Rubber Arm” is namelijk zeker à point en maakt de single tot een voltreffer in het genre.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dune Rats - "Too Tough Terry"

Begin dit jaar verscheen de derde studioplaat van Dune Rats, maar uitgeschreven zijn ze bijlange nog niet. Met Hurry Up And Wait…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dune Rats - "Crazy"

Punkrock gaat nooit sterven, al moet Dune Rats er persoonlijk voor zorgen. De band uit Australië komt op 31 januari met een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dune Rats - "No Plans"

Dat Dune Rats niet de meest frisse band ter wereld is, blijkt geen geheim. De groep maakt namelijk nummers over weed, bier…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.