Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Liam Gallagher – “One of Us”

© CPU – Bert Savels

Zet je schrap en pauzeer die nieuwe single van Liam Gallagher misschien even om de hele context ervan nog te kunnen volgen. Tenzij je tevreden bent met de grote lijnen, want dan kunnen we het hierbij houden: ‘De broers Gallagher gunnen elkaar niets en rivaliseren door zo snel mogelijk elkaars spotlight te stelen met een nieuwe release.’ Liam Gallagher is namelijk nieuwe singles aan het uitbrengen naar aanloop van zijn soloplaat Why Me? Why Not., die op 20 september verschijnt.

Ook broer Noel broedt op iets nieuws en laat daar af en toe (op strategisch gekozen momenten) een single uit horen. Het eindresultaat van zijn nieuwe schrijfsels gooit Noel dan maar een week later de winkelrekken in – natuurlijk! De enige twee voordelen aan dat hele gedoe zijn dat het de broers gemotiveerd houdt om nieuw materiaal te blijven schrijven en dat zo’n portie drama wel eens entertainend kan zijn.

Minder entertainend is single “One of Us”, want vernieuwend is die allerminst. Maar kritisch of niet, alles klinkt wel goed. Met zo’n zanglijn zet je natuurlijk meteen iets stevigs op poten en krijgt het nummer al snel een onmiskenbaar oorwurmgehalte. Ook de strijkers komen hun troeven uitspelen, en dan is er nog het refrein dat we onszelf al kunnen zien meebrullen samen met de rest van de festivalweide.

Op zich genomen is “One of Us” een sterke single, maar leg hem naast de andere nummers van Liam en je merkt hoe dit nummer opnieuw een quasi identiek verlengde is van wat we al jarenlang gewend zijn van de man.

Op 8 februari 2020 zal Liam zijn nieuwe album aan de Belgische fans voorstellen in Vorst Nationaal.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

16 augustus 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief