Festivalnieuws, Muzieknieuwtjes

Pukkelpop vult zijn line-up aan met o.a. Inhaler, Jef Neve en Ertebrekers

© CPU – Ymke Dirikx

Zo goed als alle affiches van de zomerfestivals zijn rond, maar Pukkelpop had nog een paar namen te goed. Zij voegen vandaag nog een paar namen toe aan hun lineup. Zo zal Inhaler, de band van Bono’s zoon Elijah Hewson, op vrijdag hun opwachting maken, maar kunnen we ook uitkijken naar het Britse dj-duo Prospa dat met “Prayer” een uitmuntende electrotrack heeft gemaakt en diezelfde dag op Pukkelpop zal aantreden. Eefje De Visser en Kraantje Pappie tekenen eveneens voor de vrijdag present. Een dagje later komen de r&b-ster Barny Fletcher en DJ Ilse Liebens, terwijl Michael Midnight op zondag zijn opwachting maakt. Mauro Pawlowski laat bovendien ook komende editie niet aan zich voorbijgaan en zal samen met Philippe Cortens onder de naam CMC een obscure klankshow brengen.

Na het grote succes van de Marquee Ouverture vorig jaar, kan je ook dit jaar je dag om 11:30 in de Marquee starten met een uitzonderlijke show. Op de eerste, echte festivaldag krijg je op het festival net zoals vorig jaar een vleugje klassieke muziek om je dag te startten. The Marquee Orchestra is ook dit jaar weer onder leiding van Jef Neve, Hanne Roos en Crossbones Trombone Collective. Op zondag openen dan weer de Ertebrekers de marquee met een speciale ’80s extravaganza show. Ook het Underground concept blijft behouden, maar verhuist dit jaar naar de Club. Zoals eerder al aangekondigd staat Studio Brussel-icoon Stijn Van De Voorde er op donderdag, maar vandaag weten we ook wie de andere dagen het partyconcept onder handen neemt. Op vrijdag doet dat Sanseveria Sound System, zaterdag draait Eppo Janssen met enkele vrienden en zondag neemt Bram Willems het over.

Enkele namen heeft de organisatie nog tegoed, maar op de timetable moeten we minder lang wachten. Via de Pukkelpop-app kan je die namelijk morgen tussen 11u en 16u exclusief bekijken. Vanaf 16:00 komt hij dan ook definitief op de site.

12 juni 2019

About Author

Maxim Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief