Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single Compro Oro – “Rastapopoulos”

(c) Athos Burez

Met een aantal van de beste jazzmuzikanten uit het Gentse, is Compro Oro al een tijdje een eigenzinnige kracht in de steeds groeiende jazzscene in ons land. Op hun vorige twee releases en vele optredens in ons land konden we kennis maken met een gedurfde mix van psychedelica, afro-cubaanse muziek en jazz met inspiraties die van Afrika en Amerika tot in het Midden-Oosten reiken. Deze globale verkenningstocht zet het vijftal voort op Suburban Exotica, hun nieuwe album dat op 18 oktober zal verschijnen via Sdban Records. Nog even wachten tot de herfst dus, maar we kunnen nu alvast hun ongeremde nieuwe single “Rastapopoulos” in première brengen.

Op “Rastapopoulos” laat Compro Oro ons horen dat ze hun muziek vol contrast en een onstuitbare creativiteit kunnen vullen, maar toch nog als een geoliede machine kunnen klinken. De single begint vredig en mystiek met het prachtig vibrafoonspel van Wim Segers, maar al snel valt de rest van de band in met kleurrijke motieven uit verre landen. Zo klinken de melodieën van gitarist Bart Vervaeck te zweven tussen het Midden-Oosten en Turkije, alvorens ze ontaarden in een reeks wilde uithalen. De tropische ritmesectie geeft het nummer een aantal stevige fundamenten, maar ook voldoende adem. Bovendien horen we hierin ook een gast; niemand minder dan Joachim Cooder (zoon van Ry Cooder) speelt percussie op deze single en zal ook op andere tracks op het album te horen zijn. Suburban Exotica belooft alvast een heerlijk dansbaar en vooral verrassend album te worden van deze Gentse band.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Compro Oro – Buy The Dip (★★★★): Elektronische ontdekkingsreis

Muzikaal maakt Compro Oro vele omzwervingen, maar de roots van de band liggen gewoon in België. Het Gentse collectief laat zich inspireren…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Compro Oro - "Ben-Hur"

Belgisch Latin jazzcollectief Compro Oro is een van de interessantste muzikale producten die de afgelopen jaren uit ons land zijn voortgekomen. Net…
LiveRecensies

Stadsmuzikantenfestival @ Begijnhof Tongeren: Unieke shows op unieke locaties

Geschiedenisfanaten kennen Tongeren ongetwijfeld als ‘de oudste stad van België’ of voor haar Romeinse verleden, maar ook op muzikaal vlak heeft de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.