Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Lightning Bolt – “Air Conditioning”

Als je nog niet wakker bent, dan zal je na het beluisteren van dit nummer het alleszins wel zijn. Lightning Bolt is een Amerikaans noise-rockduo dat verschroeiend hard uithaalt met een drummer/zanger en een bassist die zo zwaar in overdrive speelt dat het zomaar elk instrument kon zijn. Ook heeft de bassist zijn basgitaar afgestemd op cello standaardstemming, met behulp van een banjo-snaar voor de hoge A. Gek genoeg om goed te klinken? Dacht van wel.

Sinds 1994 bestaat de band en in 1999 brachten ze hun eerste release uit. Live weigeren ze op een podium te spelen maar spelen ze midden tussen het publiek. Ze maken een soort noise dat z’n oorsprong op veel plaatsen gehaald heeft, o.a. in Japan. En deze noise is onberekend, snel, kwaadaardig en compromisloos. “Air Conditioning” klinkt niet anders en geeft er een ferme lap op. De nimmer aflatende drums zijn retestrak en de bassist vult de rest probleemloos op. Een wonder dat dit staaltje lawaai met twee muzikanten gemaakt kan worden. Dit zou verplicht luistervoer moeten zijn voor iedereen die noise zou willen maken. Lawaai, maar van een sublieme soort dat de oorpijn verandert in een hemels gevoel van ‘nog, nog, nog, …’

Lightning Bolt brengt met dit nummer een eerste voorproever voor de nieuwe langspeler Sonic Citadel die op 10 november uitkomt. En dat voorproevertje smaakt naar meer! Voorlopig zijn er geen data bekend voor optredens in Europa, maar hopelijk volgen deze snel. Een aanrader!

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

14 augustus 2019

About Author

Wouter Vandeweyer


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief