Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Anna of the North – “Playing Games”

‘Enjoy your last days of summer before my new single and album drops,’ postte Anna of the North een paar weken geleden op Instagram. Wel, hopelijk heeft iedereen van z’n zomer genoten, want vandaag is de dag waarop de jonge Noorse zangeres dat nummer uitbrengt. Met singles als “Thank Me Later” en “Used to Be” was ze al een tijdje bezig met een vervolg aan haar debuutplaat Lovers te breien en daar voegt ze met “Playing Games” een steengoed nummer aan toe. Anna of the North weet hier als geen ander haar zweverige synthpop te combineren met een uptempo beat en zo weer een geweldige single te creëren.

Dat Anna uit dezelfde lichting als onder andere Sigrid komt, is ook op dit exemplaar duidelijk hoorbaar. Zo krijgen we bijvoorbeeld opbouwende synths of poppy elektronische geluiden, maar in tegenstelling tot Sigrid voegt Anna of the North daar nog haar eigen, herkenbare touch aan toe. Wel breekt ze wat met haar vorig werk, want op “Playing Games” krijgen we een pompende beat en dat zijn we toch niet echt gewoon van de Noorse popprinses. Ze weet hartbrekende lyrics en vrolijke muziek weer hand in hand te laten gaan en zo werd “Playing Games” een vrolijk, zweverig synthpop-nummer, zoals we het nog niet vaak van haar kregen. Gelukkig is het eindresultaat ijzersterk en smaakt het naar meer!

Met al een vierde single op korte tijd lijkt een tweede plaat nu echt niet veraf meer, al blijft het wachten op een officiële bevestiging.

FacebookInstagramTwitterWebsite

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1410 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Anna of the North - "Dandelion"

De Noorse Anna of the North is binnen het Scandinavische popveld ondertussen een vertrouwde stem, maar ook ver daarbuiten heeft ze de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Anna of the North - "Meteorite" (feat. Gus Dapperton)

We hebben enige tijd moeten wachten op het verlossende woord, maar vorige week kondigde Anna of the North eindelijk aan dat haar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Anna of the North - "Shotgun"

Niks fijners dan het jaar afsluiten met muziek toch? Noorse popprinses Anna of the North voegt de daad bij het woord en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.