Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Anna of the North – “Playing Games”

‘Enjoy your last days of summer before my new single and album drops,’ postte Anna of the North een paar weken geleden op Instagram. Wel, hopelijk heeft iedereen van z’n zomer genoten, want vandaag is de dag waarop de jonge Noorse zangeres dat nummer uitbrengt. Met singles als “Thank Me Later” en “Used to Be” was ze al een tijdje bezig met een vervolg aan haar debuutplaat Lovers te breien en daar voegt ze met “Playing Games” een steengoed nummer aan toe. Anna of the North weet hier als geen ander haar zweverige synthpop te combineren met een uptempo beat en zo weer een geweldige single te creëren.

Dat Anna uit dezelfde lichting als onder andere Sigrid komt, is ook op dit exemplaar duidelijk hoorbaar. Zo krijgen we bijvoorbeeld opbouwende synths of poppy elektronische geluiden, maar in tegenstelling tot Sigrid voegt Anna of the North daar nog haar eigen, herkenbare touch aan toe. Wel breekt ze wat met haar vorig werk, want op “Playing Games” krijgen we een pompende beat en dat zijn we toch niet echt gewoon van de Noorse popprinses. Ze weet hartbrekende lyrics en vrolijke muziek weer hand in hand te laten gaan en zo werd “Playing Games” een vrolijk, zweverig synthpop-nummer, zoals we het nog niet vaak van haar kregen. Gelukkig is het eindresultaat ijzersterk en smaakt het naar meer!

Met al een vierde single op korte tijd lijkt een tweede plaat nu echt niet veraf meer, al blijft het wachten op een officiële bevestiging.

FacebookInstagramTwitterWebsite

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2205 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Anna of the North - "Try My Best"

We zijn wellicht niet de enige die bij de naam Anna of the North meteen iemand voor onze ogen hebben met een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Anna of the North - "Swirl"

Sommige artiesten lijken nooit echt vanonder de radar te komen, maar dat heeft uiteindelijk ook wel z’n charmes. Vraag dat maar aan…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Anna of the North - Crazy Life (★★★): Elf toffe popsongs

Het is niet meer dan logisch dat een artiest in zijn of haar thuisland net dat tikkeltje populairder is dan buiten de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.