Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Life Of Agony – “Scars”

Life of Agony @ Lokerse Feesten 2019

Life Of Agony bracht begin jaren negentig met River Runs Red een van de meest invloedrijke albums uit van de metalscene. Nog steeds wordt dit album als een enorm belangrijk album gezien. Als debuut kon dit tellen, maar Life Of Agony legde de lat wel extreem hoog en heeft dit niveau helaas nooit kunnen evenaren. Toch was de opvolger Ugly een goed album, maar van toen af aan liep het toch allemaal wat stroever. De band splitte in 1999 en zanger Keith Caputo werd Mina Caputo. In 2003 begonnen ze stilaan terug, maar eigenlijk kregen ze pas goed voet aan grond na een langere inwerkperiode.

Nu zijn we dus 2019 en wat kan zo’n invloedrijke band met zoveel onderbrekingen na 26 jaar? We durven te stellen dat deze single ons aangenaam verrast heeft. Een korter nummer waar terug de hardcoreroots worden opgezocht van de beginjaren. De stem van Mina is zeker overtuigend, maar ze zal niet meer zo verrassen als 26 jaren geleden. Muzikaal sluit dit zeker aan bij River Runs Red en dat zal fans van het eerste uur deugd doen. De riffs beuken iets meer, de solo halverwege is kort, maar krachtig en er is zelfs een soort van breakdown halverwege het nummer. Iets wat allemaal in de vroegere Brooklyn-sound terugkomt en iets wat je vroeger ook bij bv. Biohazard terug vond.

“Scars” is rechtdoor, zoekt geen omwegen en is gewoon verrassend een goed nummer waar terug gegaan wordt naar de roots. Bijna 26 jaar na River Runs Red, brengt Life Of Agony The Sound of Scars uit op Napalm Records. Ergens mogen we blij zijn dat ze hun eigen sound terug hebben gevonden, en we hopen dat dit album deze band terug op het rechte pad brengt. Dat ze zelf fans zijn van ons land, bewijst de komende tour. Op 1 november spelen ze in Torhout en op 15 november in Leuven.

Website

Volg ons op Spotify voor meer muziek.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

A Pale Horse Named Death - Infernum in Terra (★★★★): Over de doden niets dan goeds

Toen Peter Steele, de boomlange frontman van Type O Negative, op 14 april 2010 het tijdelijke met het eeuwige verwisselde, was elk…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Stick To Your Guns – “More of Us Than Them”

Op 20 augustus 2016 stond de metalwereld even stil. De gitarist van Architects, Tom Searle, verloor de strijd tegen huidkanker. Toch blijft…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Silent Planet – “Terminal”

Wie de laatste jaren de metalcorescene volgde, heeft ongetwijfeld al van Silent Planet gehoord. De heren mixen normaal gezien religieuze verzen, uitspraken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.