Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single feelswithcaps – “Powder”

Pop uit Noordse contreien doet het allesbehalve slecht; denk maar aan Sigrid, Tove Lo of Robyn, om maar enkele voorbeelden te noemen. Met het Finse feelswithcaps hebben wij een opkomende band voor je klaar om alvast in dat lijstje te plaatsen. Hun pop klinkt telkens weer opmonterend, en met aanstekelijke melodieën aangevuld door een synthlawine als stokpaardje is dat natuurlijk geen onlogisch gevolg. De debuutplaat van feelswithcaps zit er binnenkort aan te komen, maar een precisering van ‘binnenkort’ is er nog niet. We kregen daar al “Drains” van te horen, dat nog steeds regelmatig door onze speakers dreunt. Vandaag releasete de band het iets toegankelijkere, maar ook extra feestelijke “Powder”.

“Powder” begint vrij minimaal en toch zit de groove er meteen in; onze nieuwsgierigheid naar wat volgt hebben ze daarmee alvast een stevig zetje gegeven. Geleidelijk aan bouwt de band op naar een grote waas elektronica, en ook al tonen de Finnen zichzelf daarmee niet van de origineelste kant, toch hoeft dat geen probleem te vormen. Doordat er nog steeds heel wat leuke details en wendingen in “Powder” zitten, kiest feelswithcaps voor een insteek die een breed publiek kan aanspreken zonder hun eigenheid te verliezen. Bovendien kan deze nieuwe single hele feesten op gang trappen, en zo’n singles heb je natuurlijk nooit genoeg. Conclusie: laat ons nu maar wat dansen, hé.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

9 augustus 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief