Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single feelswithcaps – “Drains”

Noordse pop is aan een terechte opmars bezig, en ook het Finse feelswithcaps is thuis in het opmonterende genre. Het drietal verdrinkt in catchy deuntjes, vernieuwende details en vooral véél synths. In 2016 kwam hun debuut-ep Butterflies uit en in de tussentijd hebben de Finnen niet stilgezeten. Nauwgezet werkten ze aan hun allereerste langspeler, die er vroeg of laat zit aan te komen. Wanneer precies is nog niet geweten, maar vandaag is het alvast tijd voor de start van dat nieuwe hoofdstuk met de single “Drains”.

“Drains” is een sterk nummer; het sluit perfect aan bij de Noordse vibes die het tegenwoordig zo goed doen en klinkt tegelijk gewaagd genoeg om niet zomaar als eenzelfde versie van hetzelfde afgeschreven te worden. Het is vooral de manier waarop feelswithcaps de synths inzet die een groot verschil maakt. De frisse toets van de keys wordt zelfs lichtjes experimenteel en discogetint in de outro, en daarmee staat het vast: voor doorsnee liedjes moet je niet bij dit Finse drietal zijn. We staan helemaal zot van de sound die de band ons voorschotelt en krijgen “Drains” niet meer uit ons hoofd. Als feelswithcaps zo blijft presteren, lijkt de doorbraak ons binnen handbereik.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

31 mei 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief