Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Keane – “Love Too Much”

© CPU – Chris Stessens

Enkele dagen geleden zorgen Keane nog voor een delirium op de Lokerse Feesten en vandaag komt de groep met een tweede single van zijn comebackalbum Cause and Effect. De eerste single van dat album, “The Way I Feel”, verscheen begin juni en is ondertussen al uitgegroeid tot alweer een grote hit. Met “Love Too Much” zal het waarschijnlijk iets moeilijker gaan. Op 20 september komt de volledige plaat van Keane uit en het ziet er alleszins naar uit dat de band iets meer focust op wat hen echt populair maakte, en dat doet deugd.

“Love Too Much” is iets zachter dan “The Way I Feel” en heeft dus ook niet de catchyness van die single. De song begint met de herkenbare stem van Tom Chaplin, ondersteund door een piano, maar na een tijdje komt er ook wat percussie in het geheel. Het is dat tempo dat gedurende de volledige song wordt aangehouden, met een refrein dat wel iets grootser en aanstekelijker klinkt. Keane weet als geen ander hoe ze van een zachte song een oorwurm kunnen maken, en na één luisterbeurt weet je ook al hoe “Love Too Much” in elkaar zit. ‘Nothing can take that away from me’, zingt Chaplin, en gelijk heeft hij, want na het luisteren van deze single zit het nummer voor altijd in je hoofd. We zijn alvast benieuwd hoe dat album zal klinken.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3141 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Keane - "Dirt"

Afgelopen weekend was er de tweede hoogdag voor de onafhankelijke platenwinkels van dit jaar. Op deze Record Store Day verschenen onder meer…
InstagramLiveRecensies

Keane @ Ancienne Belgique (AB): Een echte hitmachine

Voor het eerst sinds 2012 kon je Keane nog eens aan het werk zien in een Belgische concertzaal. De gelukkigen die een…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Red Hot Chili Peppers, Post Malone en meer naar Pinkpop 2020!

Het duurt nog lang voor de zomer van 2020 start, maar het festivalseizoen draait al op volle toeren. Stilletjes aan druppelen de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.