Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Keane – “The Way I Feel”

In 2004 verscheen met Hopes & Fears een melodramatische parel van de band Keane. Sinds dat debuutalbum is de groep uitgegroeid tot een gevestigde waarde in de indiescene. Maar in tegenstelling tot de genregenoten van Coldplay, konden ze nooit uitgroeien tot een stadionband. In 2013 gaf de band er dan ook de brui aan, en in 2016 verscheen de eerste soloplaat van frontman Tom Chaplin. Het verhoopte succes bleef uit en dus riep hij de band maar terug samen. Vandaag komen ze terug met een nieuwe single en een nieuwe plaat. Het eerste album sinds 2012 heet Cause and Effect en verschijnt op 20 september, de eerste single “The Way I Feel” is een nummer dat beter klinkt dan je zou verwachten.

“The Way I Feel” duurt een goeie vier minuten en gaat heel donker en mysterieus van start. Al snel hoor je Chaplins typerende stem in combinatie met een heel vreemde synth. Het begint voelt nogal onwennig aan, maar eens de drums invallen en de song naar zijn climax komt, ben je helemaal mee. Het is opgewekt en heel aanstekelijk, waardoor je helemaal begint op te fleuren. De nieuwste van Keane is allesbehalve melodramatisch, maar dat hoeft ook niet. De sterkte zit hem in het aanstekelijke refrein, dat ook een bepaalde emotionele sterkte bevat. Na enkele luisterbeurten zit het nummer dan ook vast in je hoofd, een rasechte oorworm.

Op 3 augustus zie je de band aan het werk op de Lokerse Feesten samen met Goose en Novastar.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3410 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Queens of the Stone Age, alt-J, Jamie xx, Jorja Smith en veel meer naar Rock Werchter 2022!

We hebben er de afgelopen jaren naar gehunkerd, maar in 2022 zal onze knaldrang eindelijk worden beantwoord. Een van de plaatsen waar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Keane - "Dirt"

Afgelopen weekend was er de tweede hoogdag voor de onafhankelijke platenwinkels van dit jaar. Op deze Record Store Day verschenen onder meer…
InstagramLiveRecensies

Keane @ Ancienne Belgique (AB): Een echte hitmachine

Voor het eerst sinds 2012 kon je Keane nog eens aan het werk zien in een Belgische concertzaal. De gelukkigen die een…

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.