Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Mallrat – “Charlie”

© Maxim Meyer-Horn

Grace Shaw uit Australië is een eigenzinnige popster in wording. In 2015 kwam Mallrats eerste single uit, “Suicide Blonde”, en dat op slechts veertienjarige leeftijd. Mallrat laat er duidelijk geen gras over groeien en heeft inmiddels dan ook twee ep’s uitgebracht. Eerder dit jaar zagen we haar aan het werk als voorprogramma van Maggie Rogers en hadden we het genoegen om de sympathieke Australische te interviewen. Vandaag kregen we “Charlie” te horen, een nummer dat de naam van haar hond draagt en de komst van haar eerste langspeler betekent. Die zal Driving Music heten en komt uit op 6 september.

Wie Mallrat al een beetje kent, zal meteen voelen dat “Charlie” mooi aansluit op haar vorige nummers. De vibe is even warm, en haar zanglijnen even charmant door de kleine details en natuurlijk ook door haar accent. Het refrein toont sneller zijn hook-aanleg dan we aanvankelijk hadden verwacht en vooral de outro vormt één groot, opbeurend meezingmoment. Hoe ze het telkens weer flikt? We weten het ook niet. De speelse Mallrat heeft ons weer helemaal om haar vinger gewonden met haar eigensoortige pop. Ze zal er gegarandeerd enkele hondstrouwe fans bij winnen met “Charlie”.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

7 augustus 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief