FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Mallrat: “Na deze tour wil ik nummers producen voor andere artiesten.”

Mallrat is nog maar twintig, maar geldt in haar thuisland Australië als één van de leukste opkomende popartiesten van het moment. In 2015 debuteerde de zangeres op veertienjarige leeftijd met haar single “Suicide Blonde”, welk op haar debuut-ep Uninvited  te vinden is. Grace Shaw, zoals ze in het echte leven heet, is een schuchter meisje dat op het podium onverwacht helemaal open bloeit. Zo ook in de AB, waar ze het voorprogramma van de Amerikaanse ster Maggie Rogers verzorgde. Net voor haar eerste show in België hadden we een gesprek met de zangeres, die stilaan ook elders in de wereld begint door te breken.

Hey Grace, hoe gaat het?

Met mij gaat alles goed. Het zonnetje schijnt vandaag, dus het kan niet beter.

Je debuut-ep Uninvited kwam uit in 2015 en was je eerste stap in de muziekwereld. Wat wou je de wereld op zo een jonge leeftijd laten zien?

Ik wist toen niet echt zeker wat ik de wereld over mezelf wilde vertellen en had niet echt bepaalde intenties. Ik wou vooral muziek uit brengen en dat heb ik dan ook gedaan.

Drie jaar later kwam je met je tweede ep. Wat was voor jou het moeilijkste tijdens het schrijfproces van je tweede project?

Ik weet niet of dat het moeilijkste was, maar hetgeen waar ik het hardst aan heb gewerkt was het producen van mijn eigen nummers.

Hoe heb je dat dan allemaal onder de knie gekregen?

Ik mag me gelukkig prijzen dat al mijn goede vrienden iets met muziek te maken hebben, dus kon ik het hen altijd heel wat vragen stellen. Ik heb ook veel zelf geëxperimenteerd op Garageband op mijn laptop en heb ook zo heel wat bijgeleerd.

Wil je in de toekomst dan ook voor andere artiesten nummers producen?

Ik wil dat zeker doen en ga me er na deze tour achter zetten. Momenteel is het nog iets te druk door de tour, maar van zodra ik weer thuis ben, zal ik er mee beginnen.

Je kan je muziek niet binnen een hokje plaatsen, want het is een beetje pop, maar ook alternative en electro. Hoe zou je het zelf beschrijven?

Het is vooral pop, maar het is beïnvloedt door een hele boel andere genres. Ik luister naar heel wat verschillende stijlen qua muziek en dat heeft ook impact op mijn muziek.

Wie beschouw je dan als je grootste invloed-bronnen?

Ik hou momenteel enorm veel van Lana Del Rey en Billie Eilish, maar ook A$AP Rocky en Kanye staan helemaal bovenaan in mijn playlist. Ook het werk van mijn goede vriend Allday bevalt me nog steeds enorm goed, want hij is ook één van de artiesten die er voor zorgden dat ik met muziek begon.

Allday is ook terug te vinden op één van je nummers. Wat is het verhaal van “UFO”?

“UFO” gaat over jezelf als een alien voelen en de hoop die je hebt om door een UFO opgezogen te worden, die je naar de planeet brengt vanwaar je komt. (lacht)

Je hebt nog maar net een nieuwe single gelost voor je splinternieuwe single “Nobody’s Home”, waarvoor je zelf ook meewerkte aan het concept en de uitwerking van de clip. Wat zijn de gedachten achter de muziekvideo?

Ik heb een paar regisseurs verteld dat ik voor het nummer iets sub-urban en lichtjes trippy wilde maken. Ariel Fisher maakte met die gedachten in haar achterhoofd een fantastisch mood-board, waardoor ik meteen doorhad dat we een gelijkaardige stijl en visie hebben. We waren het over nagenoeg alles eens en het werd dan ook een super fijne samenwerking.

Is het voor jou dan niet af en toe moeilijk om je visie en gedachten in visuele beelden te vertalen?

Absoluut, want ook al ben ik super tevreden met al mijn muziekvideo’s, ze zijn nog steeds niet helemaal wat ik in gedachten heb. Ik wil hier in de toekomst nog in verbeteren en misschien mijn video’s zelfs regisseren, want dat maakt me als artiest nog authentieker.

Je bent momenteel op tour met Maggie Rogers. Hoe was de tour tot nu toe?

Echt fantastisch leuk. We tourden op het einde van 2018 al met haar door Amerika, dus we hadden al een goede klik met haar en haar hele team. Alle concertzalen en steden waar we tot nu toe waren, waren echt super mooi dus ik kan niet klagen.

Heb je dan ook een vast ritueel voor je op podium gaat? 

Ik zou er eentje moeten hebben, maar dat is momenteel nog niet echt het geval. Ik drink wel telkens voor ik het podium op ga een kopje thee, dus misschien telt dat wel als opwarm-ritueel.

Naast Maggie Rogers, mag je ook o.a. Post Malone en Lily Allen tot je fans rekenen. Hoe voelt het als je weet dat zoveel grote namen je muziek leuk vinden?

Het is echt super cool, want het zijn ook artiesten met wie ik ook eens graag zou willen samenwerken. Ik had met Lily en Posty nog nooit een groot gesprek, maar het is echt al vet dat ze met op Instagram volgen en mijn muziek wat volgen.

Je bent momenteel op tour in Europa met Maggie, maar hebt ook een tour in je thuisland Australië voor je. Wat mogen we de komende maanden nog van je verwachten?

Ik ga vanzelfsprekend veel aan nieuw werk timmeren en ben ook super ‘excited’ over mijn tour door Australië. Ik ga me dus de komende tijd vooral bezighouden met shows en het schrijven van nieuwe nummers. Twee dingen die ik ontzettend graag doe.

Super. We wensen je veel plezier de komende maanden en misschien tot binnenkort!

1529 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Maggie Rogers - Surrender (★★★★): Onbevangen en vol overgave

Zo’n zes jaar geleden ging een verlegen, nietsvermoedende muziekstudente in New York viraal doordat ze niemand minder dan Pharrell Williams sprakeloos wist…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Post Malone - Twelve Carat Toothache (★★½): Op zoek naar licht

Niet veel mensen kunnen zeggen dat hun muziek meer dan 25 miljard keer is beluisterd op Spotify, maar Post Malone kan dat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Maggie Rogers - “Want Want”

In de jaren na haar grote doorbraak in 2017, is Maggie Rogers uitgegroeid van een jonge, ietwat verlegen meid tot een volwassen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.