Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Pixies – “Catfish Kate”

Drie jaar hebben we moeten wachten op nieuwe muziek van Pixies, maar in juni vierde de legendarische band uit Boston een geslaagd comeback. Het mainstream publiek kent hen vooral van “Where Is My Mind?”, maar de groep daartoe reduceren zou hen oneer aandoen. Pixies is namelijk een van de invloedrijkste rockbands van de jaren negentig en diende voor heel wat wereldbands als inspiratie, zoals een Nirvana en Radiohead. In september staat de release van hun zevende plaat Beneath the Eyrie gepland en de verwachtingen liggen dankzij eerste single “On Graveyard Hill” hooggespannen. Vandaag lossen ze alvast een tweede nummer van de zevende plaat met “Catfish Kate” en het is alweer niet het minste.

Pixies blijft zichzelf ook op hun nieuwe “Catfish Kate” trouw. De Amerikaanse band is trouwens een van de weinigen die nog steeds met tijdloze muziek uit de hoek weet te komen waarop maar moeilijk een datum te plakken valt, zo ook met “Catfish Kate”. De akoestische gitaar is alweer een belangrijke pilaar in het geluid van Pixies en zorgt voor een heerlijke warmte. “Catfish Kate” heeft ook een aardig tempo en weet geen seconde te vervelen. Pixies wervelt op “Catfish Kate” en bewijst dat ze het schrijven en maken van steengoede nummers nog niet verleerd hebben.

Op woensdag 16 oktober speelt Pixies in Vorst Nationaal te Brussel in het kader van hun wereldtournee.

Facebook

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

6 augustus 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief