Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Mystery Jets – “Screwdriver”

De Britse indierockers van Mystery Jets blazen dit jaar al vijftien kaarsjes uit op het bestaan van hun band. Na een onverwachts teken van leven genaamd “Hospital Radio” komt de band nu met een nieuwe single en nieuws waarop iedereen stiekem hoopte: een nieuw album. De plaat zal A Billion Heartbeats heten en is vanaf 27 september verkrijgbaar; dat nieuws werd gedeeld in een Instagrampost.

Op “Screwdriver” trapt Mystery Jets de deur in met een overwegend harde gitaarriff. De druk wordt verlaagd door de zachte stem van frontman Blaine Harrison. Het contrast tussen hard en zacht is een duidelijk thema in deze nieuwe single. Tijdens de bridge neemt de groep de tijd om een sfeer op te bouwen met hoge backingvocals, synths en een zweverige gitaarsolo. Na een interlude in crescendo komt het laatste refrein dubbel zo krachtig aan. “Screwdriver” is een tweede single die fans van Mystery Jets zeker ongeduldig zal maken tot 27 september.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

6 augustus 2019

About Author

Felix Vloeberghs


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief