Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Waltzburg – “Consensus”

 

De Nederlanders van Waltzburg brengen sinds vorig jaar upbeat indienummertjes uit. Veelbelovend aan deze groep is dat het niet enkel plezant klinkt, maar er ook nog eens leuke details bij de vleet te bespeuren vallen. Een aantal maanden geleden kregen we hun vorige single “Eyes Shut” te horen, die de meest atypische creatie van Waltzburg tot nu toe is. Daarmee bewezen ze van meerdere markten thuis te zijn en werd de komst van hun debuutplaat aangekondigd. Die komt uit op 11 oktober en krijgt de naam Cut The Wire. In afwachting is er de volgende single “Consensus”.

Onze consensus na het luisteren van “Consensus” is dat de band die plaat zo snel mogelijk mag uitbrengen, want we worden helemaal vrolijk van de sound. Echt alles zit juist om er een boost van blijmoedigheid uit te halen. De uitstekende drive duwt je benen in beweging en voor drie minuten lang bevinden we ons in het stralende Waltzburgse landschap. Fijne melodietjes, een toegankelijk refreintje en blijkbaar ook vele verkleinwoordjes langs onze kant om duidelijk te kunnen maken hoe opbeurend het allemaal klinkt. Waltzburg lanceerde zelf al de hashtag ‘waarisdieplaat’, en die nemen wij hierbij graag over.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Features

Maak kennis met De Nijmeegse Vierdaagsefeesten

De Nijmeegse Vierdaagse is een vierdaags wandelevenement dat sinds 1909 ieder jaar gehouden wordt. Het is de oudste en meest bekende vierdaagse…
AlbumsRecensies

Waltzburg - Let's All Pretend (★★★): Geen hogere wiskunde, maar de formule werkt uitstekend

Voor fans van vrolijke, melodieuze indie was het vrijdag 26 maart een feestelijke dag. De Nijmeegse formatie Waltzburg bracht namelijk hun ep…
AlbumsRecensies

Waltzburg - Cut The Wire (★★½): Opvrolijkende indie met groeimarge

Het Nederlandse Waltzburg heeft een talent om je op te vrolijken met rechttoe rechtaan indie in een upbeat jasje. Met een focus…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.