Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Waltzburg – “Eyes Shut”

Sinds vorig jaar vuurt Waltzburg vrolijke, upbeat indie op de wereld af. Deze Nederlandse band bracht met “Ghost” een veelbelovend debuut, en sindsdien is hun sound alleen maar gegroeid en matuurder geworden. Stralende happy vibes staan centraal, maar ook muzikaal zijn deze noorderburen niet te onderschatten, want de nummers zitten boordevol leuke muzikale details. Vandaag krijgen we hun nieuwste worp “Eyes Shut” te horen, waarmee ook de komst van hun debuutplaat aangekondigd wordt. Die release is voor ‘ergens in het najaar’. Meer details vallen nog af te wachten, wij staan in ieder geval al te popelen.

Waar Waltzburg meestal de upbeat toer opgaat, heeft de band met “Eyes Shut” iets volledig anders in petto. Veel trager en meer opbouwend, maar nog steeds met veel plezante extraatjes. Hoe luider de zanger zijn emotionele tekst brengt, hoe overstuurder die klinkt, en dat mist zijn effect niet. Het komt hard binnen en we geloven hem woord voor woord. De hoge uithalen tijdens het refrein geven een luchtigere toets aan “Eyes Shut”, maar denk niet te gauw dat het nummer daarna de vrolijke weg inslaat. Waltzburg begint aan een lange opbouw naar een stortregen aan emoties en weet ons voor meer dan vijf minuten in de ban te houden.

Waltzburg bewees met “Eyes Shut” dat ze geen onetrickpony zijn, en dat maakt ons benieuwd naar wat de band nog meer in hun mars heeft. Er staan enkele shows in Nederland op hun programma, en van ons mogen ze België ook eens aandoen.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Features

Maak kennis met De Nijmeegse Vierdaagsefeesten

De Nijmeegse Vierdaagse is een vierdaags wandelevenement dat sinds 1909 ieder jaar gehouden wordt. Het is de oudste en meest bekende vierdaagse…
AlbumsRecensies

Waltzburg - Let's All Pretend (★★★): Geen hogere wiskunde, maar de formule werkt uitstekend

Voor fans van vrolijke, melodieuze indie was het vrijdag 26 maart een feestelijke dag. De Nijmeegse formatie Waltzburg bracht namelijk hun ep…
AlbumsRecensies

Waltzburg - Cut The Wire (★★½): Opvrolijkende indie met groeimarge

Het Nederlandse Waltzburg heeft een talent om je op te vrolijken met rechttoe rechtaan indie in een upbeat jasje. Met een focus…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.