Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Black Marble – “One Eye Open”

© Ashley Leahy

Black Marble, het muzikaal project van Chris Stewart, kent zijn oorsprong in het bruisende New York City. Daar creëerde de muzikant twee albums, beiden grillig, obscuur en met een vette knipoog naar de cold- en darkwave van de jaren 80. Ondertussen woont Stewart aan de andere kant van de VS: San Francisco. Daar werd hij tijdens de pendelroute tussen zijn thuis en studio dagelijks geïnspireerd door het leven in de stad en de prachtige berglandschappen. In die studio nam hij Bigger Than Life op, een album dat volgens Chris Stewart minder over zichzelf gaat en meer over hoe de dingen nu eenmaal voor iedereen kunnen zijn.

De eerste single uit het album is “One Eye Open”. Het nummer kent enerzijds nog steeds de typisch elektronische sound van Black Marble: harde arpeggio’s op analoge synths, minimale drumcomputers en dreunende baslijnen. Op muzikaal vlak zou het nummer net zo goed zo’n 35 jaar geleden kunnen verschenen zijn. Anderzijds is de aanpak deze keer toch iets anders. Het nummer klinkt een stuk helderder dan op zijn troebele voorgaande album It’s Immaterial. De vocals komen duidelijker uit de mix en de synths komen frisser uit de verf. Wie weet heeft het zonnige klimaat van San Francisco hier ook mee te maken.

Bigger Than Life verschijnt op 25 oktober via Sacred Bones.

Tracklist:

01 “Never Tell”
02 “One Eye Open”
03 “Daily Driver”
04 “Feels”
05 “The Usual”
06 “Grey Eyeliner”
07 “Bigger Than Life”
08 “Private Show”
09 “Shoulder”
10 “Hit Show”
11 “Call”

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Black Marble - "Somewhere"

Black Marble is het project van Chris Stewart, een muzikant en producer uit Brooklyn. Hij richtte het op in 2012 en bracht…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.