Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single RAT BOY – “TRUTH OF THE YOUTH”

Jordan Cardy uit Essex is een wilde losbol met een groovy sound waar wij dan weer wild van staan. Eind januari kwam zijn derde plaat INTERNATIONALLY UNKNOWN uit – waarvoor Rancid frontman Tim Armstrong werd ingeschakeld als producer – en een aantal maanden later bewees de twintiger in Trix het tegendeel van die titel. De muziek van RAT BOY staat bij ons inmiddels bekend als een anthemparadijs, maar op nieuwe single “TRUTH OF THE YOUTH” klinkt de band iets minder paradijselijk. Ons dubbel gevoel komt enerzijds door het trieste familiale nieuws dat Jordan eerder deze dag liet weten, anderzijds is de sound ook niet RAT BOY op z’n scherpst.

“TRUTH OF THE YOUTH” heeft veel van wat een RAT BOY single nodig heeft: ruwe kantjes bij de vleet en een refrein dat zo gemakkelijk blijft plakken als secondelijm. Toch mist er iets; ofwel hadden we het liever iets groovier gehad, ofwel had de band iets feller mogen inbeuken. Nu blijft het iets te stabiel voor RAT BOY en dat zijn we niet gewend. Normaal gezien krijgen deze mannen alles kapot, behalve onze dansbenen, maar “TRUTH OF THE YOUTH” is iets te straightforward en had een veel explosiever refrein kunnen gebruiken. Toegegeven, we zullen deze song nog vaak opzetten, want aanstekelijk is hij absoluut. Ook de tekst is krachtig en in de sfeer zijn we zeker mee. RAT BOY heeft echter meer in z’n mars.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

23 juli 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief