Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Zes – “4D”

Achter de naam Zes schuilt een producer uit het Nederlandse Eindhoven. We leerden hem kennen via herwerkingen van “Catastrophe Anthem” van Clark en “Wakker” van Eefje de Visser. Diezelfde leftfield elektronica hoor je ook in zijn solowerk, waaronder debuutplaat Closer die in februari uitkwam.

Nieuwe single “4D” gaat een meer poppy richting uit, waar volgens ons heel wat potentieel in zit. Kleurrijke, dromerige synths gaan in dialoog met dwingende drums. Het zit allemaal goed in elkaar, maar na pakweg een halve minuut wordt ons iets duidelijk: dit klinkt wel héél erg als Flume. Zet dit nummer ergens in de tracklist van Skin, en je zou het verschil amper merken.

Geheel losstaand is “4D” een sterk nummer, maar het gaat uiteindelijk veel te derivatief klinken. We hebben al productiewerk van Zes gehoord dat beter en distincter was, en zouden graag die lijn ook in dit nieuwe werk doorgetrokken zien.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

19 juli 2019

About Author

Lyra muziek is cool. • luisterlog: last.fm/user/lyramsr


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief