Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Zes – “4D”

Achter de naam Zes schuilt een producer uit het Nederlandse Eindhoven. We leerden hem kennen via herwerkingen van “Catastrophe Anthem” van Clark en “Wakker” van Eefje de Visser. Diezelfde leftfield elektronica hoor je ook in zijn solowerk, waaronder debuutplaat Closer die in februari uitkwam.

Nieuwe single “4D” gaat een meer poppy richting uit, waar volgens ons heel wat potentieel in zit. Kleurrijke, dromerige synths gaan in dialoog met dwingende drums. Het zit allemaal goed in elkaar, maar na pakweg een halve minuut wordt ons iets duidelijk: dit klinkt wel héél erg als Flume. Zet dit nummer ergens in de tracklist van Skin, en je zou het verschil amper merken.

Geheel losstaand is “4D” een sterk nummer, maar het gaat uiteindelijk veel te derivatief klinken. We hebben al productiewerk van Zes gehoord dat beter en distincter was, en zouden graag die lijn ook in dit nieuwe werk doorgetrokken zien.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

158 posts

About author
muziek is fijn. • luisterlog: last.fm/user/lyramsr
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single kai - "in the now"

Dat kai kan zingen en schrijven, bewees de Canadese jaren geleden al. Ze werkte mee aan Diplo’s “Revolution” (2013) en schreef Jessie…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Flume & Toro y Moi - "The Difference"

Flume laat weer van zich horen, want er komen opnieuw spannende tijden aan voor de Australiër. Komende zomer viert hij al zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.