Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single half•alive – “Pure Gold”

De Californiërs van half•alive brengen binnen een paar weken hun debuutplaat uit, en de singles die we al te horen kregen zorgden er alvast voor dat we die datum met stip in onze agenda hebben aangeduid. Alleen het recentere “RUNAWAY”, dat de punch van het vorige werk van de groep niet had, kon ons niet helemaal bekoren.

Deze opvolger vinden we alvast een stuk beter. De ‘ooh ah ah’-samenzang in het begin is wat bedenkelijk, maar daarna komt “Pure Gold” vlug op gang. Een pianolijn met een ragtimeflair – al was het maar omdat ze haar eerste drie noten deelt met “The Entertainer” – zorgt voor een zonnige sfeer. Nieuwe elementen komen vervolgens van alle kanten aangevlogen, met drums die recht uit een fanfare lijken te komen in de pre-chorus als grootste verrassing. Het werkt nog ook!

“Pure Gold” komt initieel over als een wat verwarrend nummer en vertelt niet het samenhangende verhaal van songs als “still feel”. Na een paar luisterbeurten zijn we echter overtuigd. Niet alle elementen maken een impact, maar het geheel is zeker genietbaar. We hopen binnenkort meer van dit te ontdekken!

Now, Not Yet verschijnt op 9 augustus. Op 9 november staat half•alive in de AB.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

193 posts

About author
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single half•alive - "Nobody" (feat. dodie)

Nog geen drie maanden geleden wist half•alive ons niet volledig te bekoren met hun langverwachte tweede langspeler Conditions Of A Punk. Na het…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Beire Kort #38

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
LiveRecensies

half•alive @ Ancienne Belgique (AB Club): Euforisch kleuren- en geluidspel

Zaterdagavond om 21u stipt gingen de hoofdlampen van de uitverkochte AB Club uit en lichtte op het podium een vierkantige installatie op….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.