Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single half•alive – “Pure Gold”

De Californiërs van half•alive brengen binnen een paar weken hun debuutplaat uit, en de singles die we al te horen kregen zorgden er alvast voor dat we die datum met stip in onze agenda hebben aangeduid. Alleen het recentere “RUNAWAY”, dat de punch van het vorige werk van de groep niet had, kon ons niet helemaal bekoren.

Deze opvolger vinden we alvast een stuk beter. De ‘ooh ah ah’-samenzang in het begin is wat bedenkelijk, maar daarna komt “Pure Gold” vlug op gang. Een pianolijn met een ragtimeflair – al was het maar omdat ze haar eerste drie noten deelt met “The Entertainer” – zorgt voor een zonnige sfeer. Nieuwe elementen komen vervolgens van alle kanten aangevlogen, met drums die recht uit een fanfare lijken te komen in de pre-chorus als grootste verrassing. Het werkt nog ook!

“Pure Gold” komt initieel over als een wat verwarrend nummer en vertelt niet het samenhangende verhaal van songs als “still feel”. Na een paar luisterbeurten zijn we echter overtuigd. Niet alle elementen maken een impact, maar het geheel is zeker genietbaar. We hopen binnenkort meer van dit te ontdekken!

Now, Not Yet verschijnt op 9 augustus. Op 9 november staat half•alive in de AB.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

19 juli 2019

About Author

Lyra Lambert muziek is cool. • luisterlog: lyramsr.co/fm


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief