Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Volbeat – “Cheapside Sloggers”

© CPU – Joost Van Hoey

De populariteit van Volbeat in ons land kent nieuwe hoogtes. Headliner van Graspop Metal Meeting zijn ze al een tijdje, maar na een in enkele minuten uitverkochte Lotto Arena besloot de band om het concert te verplaatsen naar het dubbel zo grote Sportpaleis. De band uit Denemarken geldt als een van de grootste hardrockbands van het afgelopen decennium en bracht tot op heden maar liefst zes albums uit. Album nummer zeven verschijnt binnen twee weken en werd volledig door de heren zelf geproduceerd met wat hulp van Jacob Hansen. Vandaag lossen ze daarvan al een vierde en wellicht ook laatste voorproever.

“Cheapside Sloggers” is misschien wel het beste nummer van de vier nieuwe die wel al kregen. Met een lekker riffje wordt het nummer op gang getrapt en zet ons meteen aan het headbangen. Het zijn ook weer de gitaren die ons naast de stem van Michael Poulsen in het oog springen en het nummer maken. Halfweg “Cheapside Sloggers” maakt Volbeat een kleine ommezwaai en krijgen we een stukje Volbeat avant la lettre te horen. Benieuwd of ze dat geniale solootje ook live kunnen omzetten, maar daar twijfelen niet aan. Met een laatste keer het refrein wordt het nummer besloten en dat op een minstens even strakke manier als dat het nummer begon. Volbeat blijft zijn koers houden en dat kan ons zeker overtuigen met “Cheapside Sloggers”.

Op maandag 4 november speelt de band in het Sportpaleis met Danko Jones en Baroness als voorprogramma!

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

18 juli 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief