Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single girl in red – “i’ll die anyway”

In 2018 liet girl in red haar eerste single “i wanna be your girlfriend” op de wereld los. Met elke nieuwe single lijkt de Noorse Marie Ulven, de vrouw achter girl in red, meer harten voor zich te winnen. Ook met haar debuut-ep Chapter 1 kon ze scoren en haar slaapkamerproject verplaatste zich al snel naar grotere podia. Wanneer we Chapter 2 zullen horen, is nog niet bekend, maar met alweer een nieuw nummer zit girl in red duidelijk niet om inspiratie verlegen.

“i’ll die anyway” klinkt iets zachter dan voorganger “dead girl in the pool”, maar baadt wel in dezelfde, licht dansbare energie. De charismatische twintiger maakte van eenvoudige, eerlijke teksten haar handelsmerk, en ook met “i’ll die anyway” is de boodschap duidelijk: ‘it’s fine, it’s okay / I’ll die anyway’. Klinkt neerslachtig, maar wanneer Ulven de woorden laat contrasteren met pittige drums en een snelle gitaar krijg je alleen maar zin om mee te zingen. We gaan uiteindelijk toch allemaal dood. Hopelijk krijgen we in afwachting nog meer van dit te horen.

Voor zij die haar passage in de Botanique gemist hebben, girl in red staat op 18 augustus op Pukkelpop.

Instagram / Website / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

17 juli 2019

About Author

Matilde Meertens


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief