Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Four Tet – “Dreamer”

Kieren Hebden, beter bekend als Four Tet, is aan het werken aan een nieuw album en daar horen natuurlijk ook nieuwe singles bij. “Dreamer” is al het derde nummer dat hij dit jaar op ons loslaat. “Teenage Birdsong” en “Only Human”, dat hij uitbracht onder zijn initialen KH, konden we zeker wel smaken, dus hoopten we dat “Dreamer” ook in die lijn zou liggen.

“Dreamer” heeft zijn naam niet gestolen, want het is een heel dromerig nummer geworden. In de intro vinden we dezelfde achtergrondgeluidjes terug als bij “Teenage Birdsong”, waardoor we al een idee kunnen krijgen over de sound van het album. Voor de rest twinkelt en bliept “Dreamer” erop los, maar door de beat blijft het toch nog heel dansbaar. Ook krijgen we spontaan zin om Mario Kart weer uit de kast te halen en spontaan de o-zo-gehate Rainbow Road te rijden met dit nummer op de achtergrond.

Met nu al twee of misschien zelfs drie nummers van het aankomende album krijgen we al een beeld van hoe het geheel zal klinken en laten we zeggen dat we al niet meer kunnen wachten op wat nog volgt.

FacebookTwitterInstagram

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Four Tet - "Daydream Repeat"

Four Tet is een naam die al wel langer hoge toppen scheert binnen de wereld van de elektronische muziek, maar het is…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Fred again.. & Brian Eno - Secret Life (★★★): In trance

Iets meer dan een jaar geleden stond Fred again.. nog in een nipt uitverkochte Orangerie in de Botanique. Een concert dat tot…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Four Tet - "Three Drums"

Kieran Hebden, ofwel Four Tet, is al lang een gevestigde waarde in het muzieklandschap. Hij tekende zijn eerste platencontract op zijn vijftiende,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.