Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Four Tet – “Dreamer”

Kieren Hebden, beter bekend als Four Tet, is aan het werken aan een nieuw album en daar horen natuurlijk ook nieuwe singles bij. “Dreamer” is al het derde nummer dat hij dit jaar op ons loslaat. “Teenage Birdsong” en “Only Human”, dat hij uitbracht onder zijn initialen KH, konden we zeker wel smaken, dus hoopten we dat “Dreamer” ook in die lijn zou liggen.

“Dreamer” heeft zijn naam niet gestolen, want het is een heel dromerig nummer geworden. In de intro vinden we dezelfde achtergrondgeluidjes terug als bij “Teenage Birdsong”, waardoor we al een idee kunnen krijgen over de sound van het album. Voor de rest twinkelt en bliept “Dreamer” erop los, maar door de beat blijft het toch nog heel dansbaar. Ook krijgen we spontaan zin om Mario Kart weer uit de kast te halen en spontaan de o-zo-gehate Rainbow Road te rijden met dit nummer op de achtergrond.

Met nu al twee of misschien zelfs drie nummers van het aankomende album krijgen we al een beeld van hoe het geheel zal klinken en laten we zeggen dat we al niet meer kunnen wachten op wat nog volgt.

FacebookTwitterInstagram

17 juli 2019

About Author

Joren Van der Plas


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief