Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Four Tet – “Teenage Birdsong”

De Britse dj en producer Four Tet staat vooral bekend voor alle remixes die hij al maakte, zo passeerden onder andere The xx, Lana del Rey, Mura Masa, Radiohead en CHVRCHES al de revue. Maar de man maakt zelf ook mooie housenummers met de groten der aarde zoals Burial of Thom Yorke. Enkele weken geleden liet hij ons al weten bezig te zijn met een nieuw album, waarvan al enkele nummers af waren.

Het eerste nummer dat hij hieruit met de wereld deelt, is “Teenage Birdsong”, dit is nog maar zijn tweede solonummer sinds zijn laatste album New Energy in 2017. Hier krijgen we weer de typische Four Tet sound te horen, heerlijk om op te chillen, maar tegelijk ook weer dansbaar. Dit laatste komt waarschijnlijk door de catchy fluit die we in het begin en doorheen de rest van het nummer te horen krijgen. Verder wordt het nummer nog aangedikt met wat Zuiders klinkende drums en mystieke synths. Tel dit allemaal bij elkaar, giet er een Four Tet sausje over en je krijgt een nummer dat je zowel kan opzetten bij een workshop relaxatietechnieken als bij een goed feestje.

We kunnen dit nummer zeker smaken en kijken uit naar het aankomende album, dat hopelijk nog meer van deze nummers zal bevatten.

FacebookTwitterInstagram

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Four Tet - "Daydream Repeat"

Four Tet is een naam die al wel langer hoge toppen scheert binnen de wereld van de elektronische muziek, maar het is…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Fred again.. & Brian Eno - Secret Life (★★★): In trance

Iets meer dan een jaar geleden stond Fred again.. nog in een nipt uitverkochte Orangerie in de Botanique. Een concert dat tot…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Four Tet - "Three Drums"

Kieran Hebden, ofwel Four Tet, is al lang een gevestigde waarde in het muzieklandschap. Hij tekende zijn eerste platencontract op zijn vijftiende,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.