Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Opeth – “Hjärtat Vet Vad Handen Gör” & “Heart In Hand”

Het is reeds drie jaar geleden dat we nog nieuwe muziek van het Zweedse Opeth kregen, maar de eerste release uit hun dertiende studioalbum was dat wachten waard. Opeth gaat voor hun magisch dertiende album een stapje verder. Net als deze dubbelsingle zal de plaat uitgebracht worden in het Zweeds en in het Engels. De titel van dit album is dan weer voor beide versies gelijk: In Cauda Venenum.

De band begon zoals veel Zweedse bands uit Stockholm met het maken van de zwaarste metal toen beschikbaar: black en death metal. Maar Opeth staat nu toch al langer bekend als een buitenbeetje in dat opzicht. Alhoewel de band wel zeker te associëren valt met deze genres doen ze volledig hun ding daarmee. En dat doen ze hier weer uitermate goed. We mogen zeker zijn dat Opeth zijn trucs nog niet verleerd is. De zwaarte van hun muziek is niet altijd te vinden in zware gitaren of blastbeats, soms moet je wat dieper gaan. De ware zwaarte van hun muziek zal je vinden in de teksten.

Voor het commercieel succes van het album is het een geniale zet om dit album tweetalig uit te brengen. En het is net die commerce waar Mikael Åkerfeldt (gitaar, lead vocals en songwriter) weg wou van raken. Na Sorceress in 2016 had de man het gehad met albums te moeten produceren. De man trok zich terug en werkte in alle stilte aan dit album. Hij wou terug naar de roots en natuurlijk is een plaat in hun moedertong daar perfect voor. Als het van ons afhangt, mocht hij de Engelse versie achterwege laten. Het maakt bitter weinig uit in welke taal Opeth zijn gang gaat, want betoveren doen ze sowieso.

In Cauda Venenum is vanaf 27 september beschikbaar.

Wie betoverd wil worden door de Zweden gaat best een kijkje nemen tijdens hun optreden op Alcatraz Hard Rock & Metal Festival te Kortrijk op vrijdag 9 augustus of op 6 november in de Ancienne Belgique.

FacebookInstagramTwitterWebsite

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Sons of Kemet @ Ancienne Belgique (AB): Subtropische fanfare

Terwijl drummer Tom Skinner het mooie weer maakt bij The Smile, zit Sons of Kemet niet stil om deze zomer concertzalen en…
InstagramLiveRecensies

Graspop Metal Meeting 2022 (Festivaldag 3): Helse hitte en nieuwe headliners

Met de zonnecrème in de ene hand en het flesje water in de andere, trotseerden de moedigste metalheads de duivelse warmte van…
InstagramLiveRecensies

Gary Numan @ Ancienne Belgique (AB): Breng eens 40 jaar muziek als een geheel

Kan je een eighties-artiest wel een oldie noemen als die sinds zijn bloeiperiode eigenlijk nooit gestopt is met muziek uitbrengen? Gary Numan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.