Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Puddle of Mudd – “Uh Oh”

Tien jaar lang heeft Puddle of Mudd ons laten dabben in dezelfde poel muziek. Hun laatste album met origineel materiaal dateert inmiddels van 2009, maar nieuwe single “Uh Oh” betekent het begin van een volgend hoofdstuk. Ook al is het onwaarschijnlijk dat klassiekers als “She Hates Me” of “Control” zullen beginnen tegensteken, toch zijn we benieuwd naar de nieuwe langspeler die de band onder leiding van Wes Scantlin met “Uh Oh” aankondigde. Tien verse nummers zitten in de pijplijn en het eindresultaat, Welcome to Galvania, zal op 13 september het levenslicht zien.

Een “She Hates Me” proberen evenaren is onbegonnen werk, maar dezelfde tactieken werpen wel opnieuw hun vruchten af. Een melodie die niet veel tijd vraagt om de nekspieren in beweging te brengen, een tekst vol zelfrelativering en wat gescheld hier en daar, dat is natuurlijk Puddle of Mudd. Net wanneer we zelf even ‘uh oh’ denken en iets vettiger kunnen gebruiken in “Uh Oh”, krijgen we een korte, maar vooral ruwe bridge naar ons toe gegooid. Nog een modulatie erbij en op dat moment betrappen we onszelf op een kleine draai met onze ogen, want echt origineel kan je zoiets natuurlijk niet noemen. Maar catchy is het zonder twijfel en grijpen naar Puddle of Mudd doe je nu eenmaal om eens roekeloos rond te springen (eventueel in een modderpoel, maar in de living kan zeker ook) en meer kan je dus ook niet verwachten.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

14 juli 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief